Šta je novo?

Još jedan dvoboj. Samsung 206BW vs 225BW

undefined

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2007
Poena
350
Razlika u ceni je bedna, 2k din za 6 cm ekrana. Koliko je onih 2ms u poređenju sa onih 5ms? Koliko je primetno veći piksel na 225? Od monitora ću biti udaljen jedva preko metar. Koji se bolje pokazao u radu?

Koji?

Ja imam 205BW i mogu ti reci da je m udaljenosti za rezoluciju 1680x1050 mnogo, sedeces blize veruj mi. drugar ima 226BW, monitor jeste super ali meni licno vise se svidja dizajn 225(205)BW modela. Ono je dizajn za HDTV a ne za komp monitor, osim toga stariji modeli imaju vecu fleksibilnost u rotiranju. Dinamicki kontrast je iskljucio tako da nema neke prednosti od toga a odziv mu je 2ms GTG (siva do sive), a prethodni 5ms bela do crne, tako da razlike i nema. Osim toga ja na 6ms nemam ghost efekta i svi filmovi i igrice deluju izvanredno. Tako da moj predlog jeste 225BW.

Paaa, tesko pitanje.
Evo ja imam 206BW, dok mi brat ima 225BW. Ergonomija je definitivno na strani 225BW, mada ja nesto nisam osetio potrebu za podesavanje po visini. Dizajn je bez price na strani 206BW.
Sto se tice "velicine pixela" jeste malko veci kod 225BW ali meni to ne predstavlja problem. Malo sam blize privukao monitor i to je to.
Odziv je na oba monitora ok. Ni kod jednog neces primetiti ozbiljnije "duhove" kod filmova/igara. Jedino kod test programa za monitore se vidi da je 225BW malko sporiji. Takodje kod 225BW ima malo vise probijanja na gornjim i donjim ivicama koji mogu malo smetati samo kod gledanja filmova gde se vidi onaj crni deo gore i dole.
Sve u svemu bilo koji da kupis neces pogresiti. Da sad opet biram ja bih opet uzeo 206BW (mada kad sam uzimao razlika nije bila samo 2k din.) :)

Vrh Dno