Šta je novo?

Jeste li za filmsku diskusiju?

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ponovo pokrecem ovu diskusiju. Nadam se da ce ovog puta doziveti bolju sudbinu.

Danas sam konacno pogledao K-PAX. Moram reci da mi se film nije svideo. Znam da ce mnogi reci da je film genijalan, naci ce sustinu i smisao u obilju besmisla, nepotrebnih pretencioznosti i viseznacja. Sto se mene tice ja se posle filma osecam prazno. Nije ostavio nikakav utisak, osim utiska koji imam posle svakog odgledanog besmislenog filma. Sada cete reci kako nisam shvatio film, kako nisam prodro u sustinu, da sam film gledao povrsno, ali ja vam kazem da za mene film nema sustinu. Ne volim neodredjene filmove, koji besmislom pokusavaju da primoraju gledaoca da pomisli kako gleda neki veliki umetnicki film, pa on stoga da ne bi ispao glup mora da kaze da je film odlican - da je carevo novo odelo fantasticno. Ne znam da li zbog loseg scenarija ali i gluma je na slabom nivou (sad ce neko da me bicuje). Doktor mi je bledunjav, Prot nedefinisan ali ne mogu da razgranicim njegovu slabu glumu od slabog lika koji je predvidjen scenarijom. Ne znam da li Beatiful mind ima ikakve veze sa ovim filmom, ali hocu da kazem da je za klasu bolji.

Pravo pitanje je sta gledati. Posle odustajanja od gledanja akcionih filmova, odustajanja od komedija (odgledate jednu sa Ben Stilerom ili Adamom Sandlerom i videli ste i sva ostala njihova ostvarenja) bacio sam se na gledanje "umetnickih". Odgledao Ameliju, Borilacki klub, K-pax i razocarao se. Ne smem ni da pomislim da odgledam Vanila sky ili nedaj boze Sesto culo. Od sad biram samo "non X-files" filmove, mada ne odbacujem SF zanr i ne predajem se. I dalje uglavnom iznajmljujem drame i desi se da ponekad "ubodem" dobar film. Procenat je mali, ali ceo zivot je u sustini takav.

"Ne volim neodredjene filmove, koji besmislom pokusavaju da primoraju gledaoca da pomisli kako gleda neki veliki umetnicki film, pa on stoga da ne bi ispao glup mora da kaze da je film odlican "

Ovo je prava rechenica koja je u vecini sluchajeva tachna, pogotovo za shire mase nashih godina i obrazovanja (shto se tiche umetnosti).
Takve filmove mogu shvatiti samo oni koji su ih napravili, mada mislim da i oni delom vishe lupetaju nego shto bilo shta smisleno rade.
Shto se tiche "Shestog chula" mislim da ovaj film uopshte ne spada u grupu u kojoj je spomenut, jer film je potpuno razumljiv, bez nepotrebnih nebuloza, a u isto vreme je u granicama holivuda.
Takodje mislim i da je Amelija pulen jedan od boljih modernih evropskih filmova, koji meshaju holivudski kvalitet same fotografije i prepoznatljivu francusku kameru i zvuchnu podlogu.
Fight club je jedan od filmova koji se totalno uklapaju u tvoju gornju rechenicu, jer je sa ciljem napravljen bash za tu vrstu ljudi.

Pogledaj Vanilla Sky. Posle toga ces shvatiti koliko je K-Pax bolji film - minimum 1000 puta

KPax nema nikakve veze sa X-Filesom... Dobro, ima vise veze sa XFiles nego sa Pepeljugom, ali opet ti nije umesno poredjenje sa Sestim Culom. Sta onda reci za Motmanova Prorocanstva? K-Pax-ova jedina mana je sto je pravljen sa namerom da bude veliki film... to mi smeta! Da je reziser imao tendenciju da eksperimentise, i da je bio u fazonu "Ej, Spejski, bez oscar clip-ova, molim", sve bi bilo ok. Ne bih da te ubedjujem kako je, mimo ovoga, film zaista dobar, na svoj nacin, jer ti ocigledno ne lezi ili on, ili taj fazon filmova, ali se meni, eto dopao... Definitivno me nije ostavio praznim, ali imas donekle pravo kada si rekao da ima pretencioznosti i viseznacja koja su prenaglasena. Ali sasvim sigurno nije BESMISLEN..! Tu se grdno varas... Fight Club je isto tako prica za sebe... A cak bi za njega moglo pre reci da je besmislen, nego za K-Pax... Fight Club je nije namerno napravljen da bude legenda, viseznacan i sl. ali jeste takav i to je njegova odlika. Ipak, sta reci posle takvog filma... "Lud film, do jaja je, originalan je, odlicna ideja, storytelling, cake (sa ubacenim frejmovima i sl.)" ... ali opet se posle njega osecam prazno, bas kao ti posle kej peksa... E sada, ako si me razumeo, nadam se da ima ljudi koji se slazu samnom i onih koji se slazu sa tobom... :)

Pozdrav

Istripovali ste se za Ameliju Pulen, kazem vam... Umetnost u tom filmu lezi u kameri, nacinu snimanja, fotografiji i montazi... mozda i scenografiji, ne znam... ali bre, sve ostalo je napravljeno da ljudi pomisle da je neka umetnost i da se digne fama kako je kul.. pa bas su kul ameri sto mu nisu dali oskara, e bas volim... Mrzim Ameliju!

Vrh Dno