Šta je novo?

jeste ili nije?

Milos13

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Imam Gigabyte 7-DXE plocu i Athlon-a 1700+.Ploca u biosu nema multiplier nego samo mogu magistralu ga menjam, ali za to imam Easytune za Windows sa cim bi trebalo da moze da se menja i multiplier, ali kod mene ne moze, ta opcija je zasivljena i neda.Trenutno mi radi kao 2000+ (1700 mhz) zato sto sam mu podigao magistralu na 154 iz biosa.E pa sada me interesuje da li je zakljucan ili ne, jer neki kazu da ako nemam opciju u Esytune-u za multiplier znaci da je zakljucan!?Mozda neko nesto provali iz snapshot-a CPU-Z!?

Hvala

Taj XP 1700+ je t-bred "B" i sigurno je otkljucan, a ploca verovatno ne podrzava promenu multiplikatora.
Treba da radi na 1,6V po defaultu.
Easytune batali, radi sve direktno iz bios-a.

7dxe ploca je sa AMD chipsetom i iz biosa ne podrzava promenu multiplikatora. koliko se secam nema ni dip prekidaca na samoj ploci za navedenu operaciju

Nema ni jedno ni drugo.Pa za koji moj su mi dali onda taj EasyTune kada ne mogu nista da uradim, sem da digem magistralu!!!!???

CD-i se obichno prave za vishe plocha...
Da li je tvoj uz MB specijalno uz tu plochu?

Nisam siguran da sm te razumeo!?
CD sam dobio uz polcu ako me to pitas?

poslusaj velikog majstora (jaksa) & batali Easy...
taj cd-jac je napravljen za barem 4 varijante GA ploca

Milos13 je napisao(la):
Nema ni jedno ni drugo.Pa za koji moj su mi dali onda taj EasyTune kada ne mogu nista da uradim, sem da digem magistralu!!!!???

Pa da dignes magistralu 😛

7 DXE

da li postoji jos nesto sto bi olaksalo o/c sa ovom prokletom plocom:
voltazu vidim samo u "PC Health Status" (bios) i tamo mi ne da da pridjem, a u specifikacijama pise da je "adjustable"...

😕

vita jela...

P.S. delimire za iriver vidi PM - da me ne tuze za s

Imao sam Gigabyte 7VRX plocu nekih 6 meseci (dve revizije). I instalirao sam taj EasyTune. Uz reviziju 1.1 dobio sam EasyTune3, a uz reviziju 2.0 sam dobio EasyTune4 Beta. Iako je ploca omogucavala i promenu multipliera i FSB-a (naravno i napon: CPU-a, AGP-a i memorije) iz EasyTune-a je mogao da se podize samo FSB. Ipak, nije losa fora taj EasyTune - nekako svemirski izgleda, mozes da se *****avas sa FSB-om preko njega...Od viska glava ne boli. Medjutim moj VRX je imao sve O/C opcije iz BIOS-a, pa mi je bilo sve jedno, ali problem bi bio da sam samo osudjen na EasyTune...

Nazad
Vrh Dno