Šta je novo?

Jesam li u pravu?

• Začetnik teme Začetnik teme ale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je nekako nelogichno da u vecim rezolucijama 8600GT(S) ubija 7900GT ili GTX zato shto 7900GT ima duplo veci memory bandwith od 8600GT i dosta veci od istog kod 8600GTS zbog njihovog 128-bitnog memorijskog interfejsa.
Ja sam imao 7800GTX dok je jedan drugar imao 8600GT(pre toga smo obojica imali X1600Pro) i ,koliko se secam, performanse su uglavnom bile jednake ako ne i na mojoj strani.

mozemo se prepucavati do sutra al da je nerealno da 8600GT bude bolja od 79xx serije jeste...s toga nije vredno dalje nastaviti u tom pravcu...napravili smo raspored grafika sa prvog pitanja sto je i bilo trazeno u temi

7900GS je u rangu 8600GTSa.

7900GT je jaci od obe karte, siguran sam.

Ono sto niko ne moze da shvati da se jacina kartice ne gleda po tome ako 4 igrica novije generacije radi bolje na 8600GT za par procenata, zbog superiornije arhitekture, vec se gleda po masi drugih igrica koje mogu da prikazu dovoljan broj frejmova u svom punom sjaju na ove 2-3 kartice.

7900GS mozda ne moze da parira 8600GT u GTA IV, ili u Crysis, ali verujte mi ima igrica u kojima je itekako konkurentna sa GTS, a ne sa GT modelom.

naravno vaznije da li doom daje 89 ili 99 fps-a... ala mi je rezonovanje, pogotovo testirati 8600gt sa igrama koje su pisane za fiksni broj pixel shader-a i vertex shader jedinica i tako iskoristiti kartu 60% i onda kazati da je 7900gs brza, smesno

pogotovo sto njih 90% tezi da igra novije igre koje su pogotovo u srbiji van specifikacije potrebnog hw-a

Poslednja izmena:
A kao sa 8600GT ces da se naigras GTA IV i Crysis? A sa 7900GS neces? 😀 O, Boze... 🙁

Vazna poenta, pogotovo u srbiji gde 90% korisnika tera integruse ili matore P4-ke sa gf mx4, budi siguran da bi vecina igrala nove igre da moze, kao i to da su u najvecim shopovima gamer masine sa GT210 i slicnom grafuljama

Eh, jeste 90% korisnika gura P4 sa MX4 malo sutra.
Gledajte zashto 7900 i 8600 ne valjaju vishe nizashta. Zato shto za iste pare(eventualno malo vishe) moze da se kupi 4670/5570/6570, a to su vec pristojne grafichke sa kojima mozesh da se naigrash u Crysis-u.
Stari hardware ima prevelike cene, tako je, cena polako pada i onda se ustali negde izmedju 1000 i 3000 dinara kada zaista ne vredi ni 500. Svi smo nostalgichni za 7800GTX i X1900XTX grafichkama, ali one sada nam ne vrede nishta, sa njima mozemo samo da preopteretimo napajanje dok se one muche da puste Dragon Age 2 u low detaljima.

Eh, jeste 90% korisnika gura P4 sa MX4 malo sutra.
Gledajte zashto 7900 i 8600 ne valjaju vishe nizashta. Zato shto za iste pare(eventualno malo vishe) moze da se kupi 4670/5570/6570, a to su vec pristojne grafichke sa kojima mozesh da se naigrash u Crysis-u.
Stari hardware ima prevelike cene, tako je, cena polako pada i onda se ustali negde izmedju 1000 i 3000 dinara kada zaista ne vredi ni 500. Svi smo nostalgichni za 7800GTX i X1900XTX grafichkama, ali one sada nam ne vrede nishta, sa njima mozemo samo da preopteretimo napajanje dok se one muche da puste Dragon Age 2 u low detaljima.

uvek imas onih koji bi platili vise samo da se docepaju starog dobrog parceta HW

Ok, mislim da je vreme da se stavi kljuc na ovu temu. 😉 Generalno smo razjasnili nedoumicu iz prvog posta.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno