Šta je novo?

Jel znate za ovaj sajt

drljaca

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2002
Poena
619
nedavno sam bio na ovom sajtu http://www.crnalista.info/ i video svasta :smackbum:
nemogu da verujem da se toliko duguje :d
sto mi to izgleda poznato ovde na brdovitom balkanu :party:
ili su prodavci glupi :zgran: ili su kupci pametni :smoke:

Poslednja izmena:
Ja nisam njihov diler; samo sam se jednom prijavio da mi šalju cenovnike, a oni mi poslali neke njihove unutrašnje razmirice :) . Nema veze, sad znam ko kako stoji :) ...

Pazi, ovakva stvar uopste nije losa... Naravno, ako podjemo od predpostavke da je sve tacno... Znas sa kime da poslujes, sa kime ne... Njihov link bi svaki sajt trebalo da ima kao baner :)

svaki treci dug:
Potražuje:Grappolo Int.

Nisam sabirao... :)

Ma ovo je tek pocetak - sajt je poceo sa radom (valjda) juce...

Kad se malo rascuje, pa krene lavina :D

Poslednja izmena:
Prvo ovaj sajt je moronski odrađen, izgled je debilan.

Drugo registrovan je (smart whois):

Kod:
67.15.45.2
[url]www.crnalista.info[/url]

67.15.45.0 - 67.15.45.255

Mysite Space
5416 Deer Hill Court
Raleigh
NC
27613
United States

Stephens, Marc
+1-919-844-0409
[email][email protected][/email]

EVRY-208
Created: 2004-03-31
Updated: 2004-03-31
Source: whois.arin.net

Kao da je registrovan nekom ukradenom karticom, ili ja nisam dobro doradio whois.

Treće otkud ja znam porijeklo duga? Mogu ja sad tamo da navedem da mi benchmark duguje 250€, a ovamo benchmark nije platio neki loš primjerak monitora koji mi je vratio ili je u pitanju neka mašina koja nikad nije radila its itd.

Četvrto a u vezi sa drugim je što se ne predstavlja taj koji je napravio sajt, mnogo je pametan. Sutra može neko da napravi sajt crnagarancija.info pa da svako od nas krene da nabraja ko ga je sve zavlačio za garanciju. Lako bi taj mogao od nekoga sa sajta da popije tužbu za klevetu

Al onaj dug "monitor grupe (u j**** ih u d***)" me ne čudi. :D

ps. dugujem jednom ortaku 200din i sutra ću da mu vratim. :) Nema me na sajtu niti bi mogao biti jer nisam diler.

Sajt ima malo nejasnu koncepciju. Razumem da hoce da prikazu listu ljudi koji su uzeli neku robu za odredjene pare i nestali i ne mozes vise da naplatis (a pored nase policije izgleda nikada ni neces). Jednom recju 'lopine' kojih se treba cuvati ili obavestiti nekoga kada ti dodje takav u tvoju firmicu i trazi neku robu. Medjutim, imam osecaj da se tu nalaze i firme koje su neki redovan manji diler koji uzima robu od "vece" distributera pa kasne sa placanjem, tj. obe firme postoje, zna im se lokacija, telefon i ostalo. Sto bi to tada bio nas problem? Tuzi ga, sudite se, zapleni mu imovinu - znas ko je, gde je, sta je.

Druga stvar - ako tvorce/sponzore sajta vec nije blam da objavljuju na ovaj nacin necije ime, prezime, adresu, cifru i slicne podatke, onda ne treba da ih bude ni blam da u sekciji "O nama" lepo navedu tacno koje firme sede iza sajta. Dakle, umesto onog konspirativnog "grupa vodecih distributera" (citaj: "shio mi ga djura"), navesti lepo ime firme, ime coveka za kontakt i kontakt telefon. Znaci, ako ti neko od indijanaca i pokuca na vrata, da mozes da se javis coveku koji vodi racuna o tome, a ne da "saljes mail webmasteru sajta". U suprotnom ona izjava "mi smo se organizovali" zvuci isto kao i "Ivica i Marica treniraju ljude u aikidu u svom dodjou kojem ne znamo adresu".

A posebno smeta oku i to sto se neke firme ponavljaju u svakom drugom dugovanju; mislim, ako te neko zavrnuo jednom ili dvaput za pare, moras stvarno biti ****** da mu das treci ili sedamnaesti put robu na lepe oci. Da imam firmu u BG, ovaj sajt bi mi bio izvor dragocenih informacija cijeg komercijalistu da nikada ne zaposlim kod sebe :D

P.S.
Izrada sajta je ocajna; ako iza sajta stvarno stoji 'grupa vodecih distributera', onda su zarad svog 'vodeceg imidza' morali prvo da doteraju sajt, pa ga tek onda otvore.

Što bi se ranije reklo "papir trpi sve", to se može preneti i na "web trpi sve". Dakle, po meni, bilo ko može da registruje domen, napiše svašta o svakojakim firmama, i da to okači. Iako sam sajt uspeo samo jednom da vidim (trenutno je offline), mislim da su likovi koji su ga pravili veliki prevaranti tako da ono...

Podseti me na onaj vic o Bosancima, kada je jedan gurnuo "alatku" u rupu na ogradi samo zato što je na rupi pisalo pi**a...

EDIT: postavlja se pitanje, šta su hteli ljudi ovim sajtom da postignu? Tj. kakva je uopšte upotrebna vrednost ovoga? Nije mi jasno.

Poslednja izmena:
Pazi, vrednost ovakvog sajta moze da se oceni kao 'zastita distibutera samoorganizovanjem'. Uvek je bilo prevaranata koji idu od firme do firme, postanu shatro manji diler, uzmu neku robu i nikada se ne pojave sa parama. Tada je drugoj firmi korisno ovakvo deljenje informacija (dakle, ne krajnjem kupcu), jer kada takvi tipusi dodju u tvoju firmu da im ili pokazes vrata ili ih zadrzavas dok u pozadini pozoves ostale firme da "posalju ekipu". Medjutim ovako kako je ovaj sajt bio uradjen (ko zna da li je gotov ili u kojoj je fazi), ta organizacija je nula, jer predstavlja najobicniji bilbord sa tabelom koliko je ko para izgubio radi plakanja na ramenu. Ako im je zastita bila na prvom mestu, onda se to moglo drugacije uraditi (bolje, uglavnom).

Site nije trebalo da se javno reklamira (meni stiglo nekoliko mailova), a pored toga je trebalo podatke zaštititi šiframa, pristup samo komercijalistima registrovanih firmi, ako je to bila ideja... Firma u kojoj radim nije participirala (zasad) iako ima u dospelim potraživanjima više nego svi sa ovog trenutnog spiska zajedno. :(

Zna se (ko treba da zna) cije je delo sajt...

Prevaranata je bilo i bice uvek, ali ako pojedinci to rade godinama u krug, zasto ne reci lepo njihova imena i zatvoriti im vrata za sva vremena. I mene cudi da niko nema pravi nacin naplate para :D vec se cimaju ovim putem.

Ovo je samo deo duznika ko sto rece Zormi, da se ja pitam, dao bi reklamu u vodecim casopisima i javno izreklamirao ovu black listu. Nista ne boli kao bruka i sramota, ni batine, ni poternice, ni sud...

Bio sam u tom poslu, znam o cemu se prica, sve shvatam. Ovde covek otvori firmu bez dinara u dzepu, na ler uzme lokal, na ler uzme robu, potrosi boga oca na reklamu i onda kaze nemam da platim a nem sta ni da mi uzmes. Dok ne dodje lepo vreme, kad uzmes od banke kredit i hipoteku na gajbu, pa krenes da pazaris i radis sa svojim parama, bolje nece biti...

Sve u svemu, pozdravljam!!!!

Puni su sudovi takvih crnih listi, u raznim oblastima, i nikome nista. Sve se svodi na istu radnju i samo se roba menja.

DRZAVA ne funkcionise, a do kad ce ovako ne zna se ! Niko drugi ne bi trebalo da razvija mehanizme za naplatu.

Ovo je super i treba tako ali stavljati dugove tipa 21e ,itd, I pisati dugove u eurima??? Trebali su da stave minimum tipa 50 eura ili 3000din.
Trebala bi da se napravi i lista potrazivanja robe sa garancije.
I da se registruje sve preko 15 dana chekanja ,tako da se zna ko je najgori sa dugovanjima i sa garancijama.

Vrh Dno