Šta je novo?

Jel valjaju A 4 Tech opticki misevi ili sta za alternativu?

Nostormo

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
619
Sta da uzmem od optickih miseva do 1000 din?
Ima A4Tech sa 5 tastera i 2 scroll whella (koristio bi mi taster za palac)
ali kakva im je izdrzljivist i dugovecnost???
Imate li neku preporuku???
Hvala

Ja bih za te pare ipak uzeo nekog standardnog logitecha od 12-ak evra. Jeste da nema dodatnih tastera ali meni vise lezi i mislim da je kvalitetniji

Slazem se,Logi BJ58 je neprikosnoven a A4 kod devojke mnogo brlja i ne radi lepo po svim podlogama sto nije slucaj kod Logija
Ajd...

Mnogo fala na savetu u opticaju su mi i bila ta dva a radije bih uzeo dugotrajniju i kvalitetniju stvar umesto par dodatnih tastera.Dakle
Logi bj58

A4 Tech koji si pomenuo (5 tastera, dva skrola,...) treba izbegavati u sirokom krugu. Totalno deluje ne ozbiljno.
Ali ok... i izbor misa vec spada u stvar licnog ukusa, tako da...

eMe je napisao(la):
A4 Tech koji si pomenuo (5 tastera, dva skrola,...) treba izbegavati u sirokom krugu. Totalno deluje ne ozbiljno.
Ali ok... i izbor misa vec spada u stvar licnog ukusa, tako da...

:D pa zato sam i pitao da me posavetujete ako nesto ne valja da znam
tako da A4 otpada al je usao Microsoft Mouse Optical 1.1A u opticaj!?!

Ja sam skoro za notebook koji ne koristim puno kupio A4 SWOP-48 (800dpi) cisto da se ne cimam kuci sa touchpadom.

I mogu vam reci da su utiscii sjajni! Prvo odlicno lezi u ruci - ima posebno izvajan deo za palac. Drugo 800dpi je i trece radi mi odlicno na podlogama koje sam probao.

Kada sam ga kupio razmisljao sam se da li sam pogresio sve dok ga nisam prikljucio u racunar - a onda mi se toliko dopao da je sada A4 na glavnom a Logitech na notebooku :)

I_L_I_J_A je napisao(la):
Ja sam skoro za notebook koji ne koristim puno kupio A4 SWOP-48 (800dpi) cisto da se ne cimam kuci sa touchpadom.

I mogu vam reci da su utiscii sjajni! Prvo odlicno lezi u ruci - ima posebno izvajan deo za palac. Drugo 800dpi je i trece radi mi odlicno na podlogama koje sam probao.

Kada sam ga kupio razmisljao sam se da li sam pogresio sve dok ga nisam prikljucio u racunar - a onda mi se toliko dopao da je sada A4 na glavnom a Logitech na notebooku :)

Eto ga sad unosite haos :hump: bedak za razmisljanje

Microsoft Mouse Optical 1.1A košta oko 800 din.Uglavnom se prodaje u kompletu sa tastaturom ali može da se nadje,ne bih da reklamiram firmu gde sam ga uzeo pošto su loši,ali ako ga bas ne nadjete a nema razloga uz malo truda,reći ću gde sam ga ja uzeo.Microsoft Mouse Optical 1.1A je oznaka koja bas na njemu piše a to je valjda inteli 1,star je dosta miš ali je odličan.Za te pare mnooogo bolji od bilo kog A4 pa mislim i logitecha.Kvalitetan je extra i precizan bez bugova,ne znam koja mu je rezolucija.Nećeš pogrešiti ako ga uzmeš.

I_L_I_J_A je napisao(la):

Koliko kosta A4 SWOP-48 (800dpi) ?

Microsoft Mouse Optical 1.1A je vrhunski miš. Imam ga već neko vreme i super radi. Nije ništa nešto fensi, ali ako tražiš pouzdan miš koji lepo leži u ruci onda ti je moja preporuka. Ortak ima nekog Logitech-a, ne znam kog (ako te baš interesuje mogu da proverim), ali kaže da je ovaj mnogo bolji. Mada ti je najbolje da sam probaš, ukusi se razlikuju, pa šta ti se više svidi, sve su to OK miševi.

Prosle godine sam kupio nekog kuglicnog A4Tech-a koji je pre par dana zamenjen sa BJ-58. Ono sto mi se u startu dopalo kod logija je kvalitet izrade- tvrdji je i ne skripi pod rukom kao matori A4.

1.1A je daleko od vrhunskog, a nije nista bolji od Logitecha B69.
Manje je standardnog oblika, previse je visok pa se mnogo vise ljudi zali na njega nego na Logitech.

Inace, optike su im tu negde, obe preskacu ako se mis brze pomeri, a cini mi se da je MS malo zahtevniji kada je podloga u pitanju.

Ali.. za do 1000 dinara, boljih miseva od ovog Logija i MicroSofta tesko da ima.

Eventualno neki model ovih firmi koji ima kuglicu, ako vas ne bude mrzelo da ga cistite.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Inace, optike su im tu negde, obe preskacu ako se mis brze pomeri, a cini mi se da je MS malo zahtevniji kada je podloga u pitanju.

Ja i drugar imamo istog logija(on crnog,ja belog) i nema nikakvih preskakanja...Misonja radi fenomenalno,po svim podlogama.
10-ak dana mi je radio na ps/2 a sada preko USB-a i stvarno nema nikakvih anomalija(preskakanja)
BJ-58 i BJ-69 su koliko sam citao, isti misevi ili gresim?

Samo ti njega dobro cimni u neku stranu, da vidis kako ce se pogubi :)

Pozdrav!

Cimao sam ga jos odavno kako bih isto proverio,a proveravao sam ga kod druga pre nego sto sam ga i kupio.Evo i sad...Ne stizem ni da ga ispratim koliko ga brzo cimam...E sad,mozda treba verovati Sasi,ipak ih je on prodao dosta...
Moje iskustvo je suprotno iako nisam ni instalirao original drajvere...
Ajd...
ctp;

npetar je napisao(la):
Cimao sam ga jos odavno kako bih isto proverio,a proveravao sam ga kod druga pre nego sto sam ga i kupio.Evo i sad...Ne stizem ni da ga ispratim koliko ga brzo cimam...E sad,mozda treba verovati Sasi,ipak ih je on prodao dosta...
Moje iskustvo je suprotno iako nisam ni instalirao original drajvere...
Ajd...
ctp;

Izgubice se svaki mis cim ga cimnes malo brze,sem mx serije(kod njih mi nije poslo za rukom). A to da radi na svakoj podlozi u to bas ne mogu da verujem. Meni mx ne radi dobro na svakoj a da bj58 i slicno radi,nema sanse

Mladen je napisao(la):
...

Izgubice se svaki mis cim ga cimnes malo brze,sem mx serije(kod njih mi nije poslo za rukom). A to da radi na svakoj podlozi u to bas ne mogu da verujem. Meni mx ne radi dobro na svakoj a da bj58 i slicno radi,nema sanse
Mozda nisam probao dovoljno brzo, ali ja nisam uspeo da dovolno brzo da cimnem nekog MS optickog(valjda inteli 1, ne 3), dual optical se gubio ponekad, a mx nikad. Probao sam i obicnog logi optickog, nemam pojma koja je oznaka, znam da je slicnog oblika kao mx300 i bele boje, ali sve u svemu lako se izgubi kursor pri manjem cimu.
Medjutim, nesto jednostavno fali tom MS-u, i to bas za igrice. Sta je u pitanju ne znam, da li je oblik ili 400dpi, pojma nemam.

I sta sad?
Meni radi na svakoj podlozi i to je moje iskustvo i ne preskace mi.Pobogu,zasto bih pricao neistinu?
(D)

EDIT:
Budem li skoro nesto uzimao kod Sase(Sale,obezbedi jedne AL zvucnike ;) ), nosim Logija da ga isprobamo.

meni kursor kod bj69 (ladno se ovako zove miš, nisam izvalio uopšte.. perverzija..) ponekad sam od sebe odleti u gornji ugao ekrana.. ne dešava se često tako da nije iritirajuće ali vrlo zanimljivo deluje kad nešto igram.. :) nisam primetio da preskače kod brzih pokreta..

1.1A je daleko od vrhunskog, a nije nista bolji od Logitecha B69.
Manje je standardnog oblika, previse je visok pa se mnogo vise ljudi zali na njega nego na Logitech.

Ali.. za do 1000 dinara, boljih miseva od ovog Logija i MicroSofta tesko da ima.

Eventualno neki model ovih firmi koji ima kuglicu, ako vas ne bude mrzelo da ga cistite.
Koristim MS 1.1A skoro preko godinu dana što kod kuće,što u igraonici, na raznim podlogama i NIJEDNOM mi nije preskočio,znam o čemu pričam.Nijednom nisam primetio nijednom da je secnuo ili preskočio,jedini bug mu je što kad ga udariš jače kao da si pritisnuo desno dugme.Logitech preskače i mnogo jeftinije izgleda i meni je premali a nije mi MS visok.O kvalitetu MS 1.1A dovoljno govori podatak da se od 20 komada,koji se u pomenutoj igraonici akaju po ceo dan preko godinu dana,nijedan nije pokvario.Slobodno ga uzmi.

Mladen je napisao(la):
...Izgubice se svaki mis cim ga cimnes malo brze,sem mx serije...

I MS IntelliMouse Explorer-a 4.0 :smk:

npetar je napisao(la):
I sta sad?
Meni radi na svakoj podlozi i to je moje iskustvo i ne preskace mi.Pobogu,zasto bih pricao neistinu?

Nisi ga cimao dovoljno brzo. Nema sanse da ne preskace.

vudu_dva je napisao(la):
meni kursor kod bj69 (ladno se ovako zove miš, nisam izvalio uopšte.. perverzija..) ponekad sam od sebe odleti u gornji ugao ekrana.. ne dešava se često tako da nije iritirajuće ali vrlo zanimljivo deluje kad nešto igram.. :) nisam primetio da preskače kod brzih pokreta..

Preskače zato što ti je podloga šarena. Koristi jednobojnu.

Slazem se...Verovatno vam mishonje preskacu zbog podloge...Evo probao sam jednu svoju staru podlogu(sarenu) i osetno se oseca kocenje i sl. Takodje,na tamnoj podlozi nece da radi(sto svi znate) ali na ovoj mojoj beloj stvarno nema preskakanja.Za razliku od A4,Genius-a koje sam probao a u nizem cenovnom rangu,ovaj Logi je stvarno "munja" i ne preskace kao ovi koje sam probao...

npetar je napisao(la):
Slazem se...Verovatno vam mishonje preskacu zbog podloge...Evo probao sam jednu svoju staru podlogu(sarenu) i osetno se oseca kocenje i sl. Takodje,na tamnoj podlozi nece da radi(sto svi znate) ali na ovoj mojoj beloj stvarno nema preskakanja.Za razliku od A4,Genius-a koje sam probao a u nizem cenovnom rangu,ovaj Logi je stvarno "munja" i ne preskace kao ovi koje sam probao...

Pa zar nisi ti rekao da ti rade na svakoj podlozi,kako sad ne radi na sarenoj i tamnoj? :D Inace, meni mis jedino dobro radi na crnoj jednobojnoj podlozi, nisam znao da na njoj ne bi trebao da radi :D

Nazad
Vrh Dno