Šta je novo?

jel valja ova zvucna?

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
Sound Blaster CREATIVE AUDIGY 4 model SB 0610 Profesional

dakle interesuje me jel valja ova zvucna za kucnu upotrebu,igre,gledanje filmova i slusanje muzike?

jel ona mozda u rangu sa Audigy 2 ZS ili je bolja/losija?

hvala.

Ja je imam i veoma sam zadovoljan istom, bar za moje neke potrebe (kao sto si naveo, kucna upotreba)... Od Audigy 2 ZS je losija, ali za upotrebu koju si naveo tesko da ces primetiti bilo kakvu razliku ;)

hvala ti druze na odgovoru,samo me to zanimalo :)

istu temu sam postavio i na jednom drugom forumu i tamo su mi rekli da se nalazi isti chip i na audigy 2 i audigy 4 pa bi trebale valjda da budu iste ili slicne,ali ne verujem da je nesto puno losija od audigy 2 zs,zar ne ?

ipak je to cetvrta serija,valjda bi trebalo da je novija u odnosu na drugu,ali nema veze :)

stigla je i odlicna je,ima promene zvuka.

ima bas veoma puno podesavanja,nisam sve jos ni dirao,a neke opcije sam probao da ukljucim,nesto za pojacanje basa i onda se cuje onako krcanje,valjda nisu dovoljno jaki zvucnici,neki od pre 5 godina,Labtec 2.1.

uglavnom,dobra je,nije losa,verovatno kad bih jos bolje znao oko podesavanja,bio bi jos bolji zvuk :)

pre se secam kad pojacam do nekih 20% ne cuje se nesto jako,a sad pojacam do 10% i cuje se jace nego onda na 20% :D

Poslednja izmena:
imam priliku da nabavim Audigy 2 ZS.
ali nema zlatne izlaze kao sto bi trebalo da ima,vec ima obicne.

zanima me koja je tacno razlika izmedju pozlacene verzije i te obicne?

isplati li se prelazak sa Audigy 4 na Audigy 2 ZS bez pozlacenih izlaza?

bilo bi pozeljno sto hitniji odgovor :)

napomena: ja imam audigy 4 obicnu,dakle nemam pro varijantu :)

Poslednja izmena:
Koliko sam procitao na netu, ta verzija sa obicnim konektorima je OEM, dok su one sa pozlacenim retail, a sve ostalo je isto, ne bi trebalo da bude nikakve razlike u kvalitetu zvuka, a kazu da Audigy 2ZS ima nesto bolji DAC nego Audigy 4, pa ako je neka dobra cena, mozda ne bi bilo lose da zamenis:).

bojim se samo da nije to neka audigy 2 se ili value,rekao je covek da ce mi poslati slike na mail,pa kad stignu slike,ubacicu ovde da se vidi jel to prava ZS ili nije.

inace,cena je 30e,a moju sam isto platio oko 30e,tacnije oko 3100,3200din,ali sacekacu prvo slike,pa videcu jel da menjam :)

Bas postavi slike kada ih dobijes, ja nisam naisao na sliku ZS-a sa obicnim konektorima, vec iskljucivo pozlacenim, obicne ima samo dvojka bez ZS.

Poslednja izmena:
evo ovako,javio mi je covek.
ne radi mu sad internet konekcija i ne moze da posalje slike.

ali je rekao da je to neka OEM verzija i da na njoj pise SB 0350,da je to ta verzija.

eto,sad ko se bolje razume,neka kaze kakva je ta kartica u odnosu na originalnu 2 ZS sa zlatnim konektorima :)

uglavnom,necu je uzimati jer necu nista posebno dobiti u zvuku,pa ko zeli,neka je uzme ako mu treba.

pa ja sam zadovoljan ovom zvucnom,dosta sam se zezao sa podesavanjima i ekvilajzerom dok nisam dobio zvuk kakav meni odgovara,jedino jos da opravim woofer na ovom 5.1 sistemu sto imam i bice odlicno,posto je verovatno probio :)

a ova 2 ZS je rezervisana,to jest,prodata je vec,jer je jedan moj kolega zainteresovan za neku bolju zvucnu,i posto sam ja odustao od nje jer je slicna kao i audigy 4,onda sam njemu preporucio tu karticu.

Evo slike originalne:
link
Kao sto vidis, jedino se razlikuje boja onih konektora na gornjoj strani, a i toj fali onaj natpis u gornjem desnom uglu.
99% sam siguran da je to original.

nazalost,nema slike u tvom linku :)

ali ako je original,dobro je.

nego me zanima,gde se moze naci ceo software koji inace dolazi uz tu karticu?

da li je moguce naci to na netu,posto drajvere sam nasao gde skinuti,ali software nisam nasao,mislim na ono EAX,equilaizer itd...

Nazad
Vrh Dno