Šta je novo?

Jel to meni rikava monitor ?

Paranoya

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2005
Poena
319
Od sinoć je krenula da mi se mrda slika na monitoru, i to horizontalna veličina. Nisam nikad to video do sad, mislim na taj efekat. Prosto kao da sam ja krenuo da menjam horisontal size u meniju monitora. U pitanju je crt monitor, philips 107P. Imam ga skoro 5 godina, i računam nije mnogo star. Inače svih pet godina sam ga držao na 1024 768 @ 100Hz, a standard mu je 1280 1024 @ 85, što je u suštini isto ako se ne varam. Mislim, isto je opterećenje. Smanjio sam danas na 85hz, misleći da ću ga možda rasteretiti, ali jok. Malo malo, pa trese. Šta mu je ? Jel on umire, ili to grafička umire ? Više bih voleo da je grafička. Radeon 9000. :d

Vrati ga ti na 100Hz, bolje cuvaj oci nego monitor :)
Sumnjam da je graficka, mozda je do struje, ali najverovatnije je monitor spreman za penziju...

Ima li ko od komšija aparat za varenje? Jednom drugaru se isto dešavalo baš kad komšija vari...

Ajao kako je ovo dvosmisleno :d

Riknjava ti monitor, moj stari Samsung CRT je pokazao slicne simptome i morao sam da ga zamenim, tj kupim LCD :)

Odneo sam ga kod burazera, i nakačio na njegov kompjuter, gde je posle 15ak minuta pokazao još moćnije efekte. :d Nosiću ga u servis, pa ako je moguća popravka, i ako nije skupa, neću da kupujem nov monitor za sad.

Opravljaces 17" CRT monitor? Pa to je odavno trebalo da zavrsi na smetlistu. Pocasti sebe nekim 22" wide TFT monitorom i cuvaj svoje oci.

Možda zato što "ima mali novac"! (tm by PaRn ssR, XS forums)

Odneo sam ga kod burazera, i nakačio na njegov kompjuter, gde je posle 15ak minuta pokazao još moćnije efekte. :d Nosiću ga u servis, pa ako je moguća popravka, i ako nije skupa, neću da kupujem nov monitor za sad.

:D:D
Nice:)
Da li si svestan da bez 30€ niko neće da ti popravi to, pa makar deo koštao i 3€. Ovo pričam iz svog iskustva od pre jedno 2.5 godine, sestri je riknuo neki dell 17" CRT. E sada ako baš goriš od želje, samo napred:whip:

Možda zato što "ima mali novac"! (tm by PaRn ssR, XS forums)

Mozda ali taj monitor vredi flashu piva a opravka nece biti ispod 30 EUR tako da se odmah da zakljuciti da je bolje da sacuva tih 30 EUR i na njih doda jos 100-120 i kupisebi posten 22" monitor.

Nije meni problem da kupim nov monitor, nego ne mogu da verujem da je ovaj ovako kratko trajao. Sestra koristi 15 inčni crt philips iz 2001. :D Ona inače ne kupuje nikad ništa sebi od kompjuterskih komponenti, već kad ja kupim novo sebi, njoj dam ono što sam koristio do tad. Znači ovog puta će verovatno ostati uskraćena za monitor, pošto mi se ne daju pare za popravku starog ako ću već kupiti nov monitor. :p

Ma jok sachekaj dok ne rikne skroz za godinu dve mozhda mu je sam naleteo period takav. Shta je 7 godina za philips monitor. Svashta.

Mislim da bez 3 godine nema price. Taman ce dotle seka da nosi +/- 5 i bice sve super a i ti ces se ponoviti novim modnim detaljem na svojoj glavi.

Okej, vidim da diskusija postaje ironično ozbiljna. Na kraju ću izgleda dati pare za dva nova monitora. :wall::d

Okej, vidim da diskusija postaje ironično ozbiljna. Na kraju ću izgleda dati pare za dva nova monitora. :wall::d

Izvini, ali postala je ironicna cim si postavio ovakvu temu. Odgovor je jasam, baci CRT u smece, ustekaj neke sitne pare i kupi i sebi i sestri LCD monitor - ma koliko mali bio ipak je to LCD.

Ne moras imati QuadCore, 8 GB rama, besnu grafu od 500 EUR i kuciste od 200 EUR ali moras imati dobar monitor jer oci opraviti ne mozes. A skoro sve je bolje od tog prastarog CRT-a koji pokusavas da ozivis.

Čovek kad vas čita pomisli da se na tftu ne ćoravi :)

...Ne moras imati QuadCore, 8 GB rama, besnu grafu od 500 EUR i kuciste od 200 EUR...
Nemoj da lažeš momka... Bolje je da zna na vreme...
rofl2a.gif

Ako nisi u prilici, finansijski, imaš dosta firmi koje daju na rate. Pa to onda nije strašno.

Poenta diskusije je CRT vs LCD, daleko od toga da ne mozes da ocoravis na LCDu, ali u svakom slucaju je bolji od CRTa i nema sta vise da se prica :)

Lele :S::d Ne morate više da me savetujete/upozoravate. Shvatio sam poentu. Za koji dan kupujem nov monitor za sebe, a sestra će malo da sačeka. :p

Ma coravi se i bez gledanja u monitor ali poenta je da nema svrhe opravljati taj solarijum koji drzi na stolu.

Dobra je ta poenta al tako mu i kažite, nema svrhe jer je neisplativo, TFT jeste da ne zrači, ali prekomerno gledanje isključivo na mala rastojanja je podjednako pogubno za vid na daljinu bilo da gledaš u TFT, CRT, mobilni ili knjigu.

Kupio sam Viewsonic VA2216w. Platio 12300 din. Srećan sam k'o dete sa novom igračkom. :D

EDIT: Šta raditi sa crt-om ? Mislim, gde se bacaju kompjuterske komponente ? Pored crt-a imam i jednu staru ploču, grafičku, proc, i možda još ponešto. Gde to da bacim ? U obično djubre, ili ima negde gde se to nosi radi reciklaže ?

Poslednja izmena:
CRT mozes da das sestri da koristi kao solarijum, taman ce da nabaci dobar ten.

Bilo je neke price da ce Bozic&Sinovi da naprave reciklazu svog otpada koji su prodali u ovoj drzavi ali ne znam sta je bilo sa tim. Tako da, najbolji odgovor je - ostavi pored kontisha pa ce neki ciga da odnese.

sto pljuvati po crtu do juce smo svi koristili i ruku na srce imaju lepsu sliku i dugotrajniji su od lcda

Nazad
Vrh Dno