Šta je novo?

Jel prevruće 53C za NB?

mojo_jojo

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
619
Jel prevruće 53C za NB? Sandra nešto bulazni da je to prevruće za NB. :sceptic:

Inače u pitanju je aBit IS-7e. (i865)

Pa kolika ti je onda temperatura za CPU kad ti je sys temp toliko?
Pretpostavljam da ih je Sandra zamenila i da je to temperatura procesora. Ako nije onda je mnogo.

Tako negdje oko 53. Inače ovo su temperature posle sat vremena prime-a.

Nije pogrešna temperatura 100%. Ako je prevruće moram nešto novo da smislim. :(

uuuuu......53C na chipset :) U kucistu ti definitivno nije klima za pingvine :) Probaj ti da otvoris to kuciste pa vidi koliko je onda...

mojo_jojo je napisao(la):
Jel prevruće 53C za NB? Sandra nešto bulazni da je to prevruće za NB. :sceptic:

Pa i bulazni jer je jedno 20-ak C toplije nego sto treba. Meni je napon na NB 2.0v i ne prelazi 34c nikad.

jel to na NF7 sa novim biosom ili imas neko opako hladjenje na chipsetu ? (ili vreme za racunarom provodis u perjanoj jakni :) )

gx-x je napisao(la):
jel to na NF7 sa novim biosom ili imas neko opako hladjenje na chipsetu ? (ili vreme za racunarom provodis u perjanoj jakni :) )

8RDA+ 1.1rev sa VantecIceburg culerom na NB-u.

Cek, cek, pa ne nalazi se termistor za merenje sistemske temperature na NB, vec negde na PCB-u ploce. Jedino ako si stavio dodatni termistor na NB.

Čekaj, čekaj ovde svi pričaju o nforce-u. Šta je sa ovima koji imaju datu ploču/NB?

Kakva je kod njih temp?

kolko je glasan taj vante iceberg, pise da se vrti na 6000rpm ?

gx-x je napisao(la):
kolko je glasan taj vante iceberg, pise da se vrti na 6000rpm ?

Pazi ja ga necujem uopste pored ovog SmartFan-a II na 2000-2300rpm zavisi kako kad.Inace odradjuje zverski posao.

Bad MF je napisao(la):
Cek, cek, pa ne nalazi se termistor za merenje sistemske temperature na NB, vec negde na PCB-u ploce. Jedino ako si stavio dodatni termistor na NB.
Dobro covek kaze, to sto meri ta sonda je system temp i ona ne zavisi od toga kakav kuler imas na NB-u jer se sam termistor nalazi pored NB-a. System temp u principu pokazuje temperaturu koja vlada u kucistu. Ako je sys. temp 53 verovatno imas preko 30 stepeni u stanu i kuciste je bez dodatnih fanova pa sva toplota od procesora, graficke, hard diskova, izmedju ostalog i NB-a ostaje tu zarobljena. Ali ipak 53 c je previse...

Po toj teoriji ako mu je u kucistu 53C, znaci da mu NB oko 90c ? Ako nema dodatne fanove, a proc mu je 54 SA HLADJENJEM koliki mu moze onda zapravo biti NB temp bez hladjenja sa 53C u kucistu ? Hmmm...

E pa 'vako. Malo sam se ja Z, da veliko z. :whip:

Ovo važi za sve aBit-e

To što sam ja očitavao nije temperatura NB-a nego temperatura:

PWM" is a circuit on mainboards to convert the voltage level from power supply unit to provide specific voltage to components (ex. Provide CPU with core voltage). We know that CPU could be the hottest component inside a PC system, and we always care about the heat dissipation of it. Actually, the PWM circuit is quite hot too; especially when CPU is at full loading, large current passes through the PWM circuit and was converted to necessary CPU core voltage. Some ABIT boards show "PWM temperature" on BIOS setup page and Windows hardware monitoring tool. This provides users possible hottest temperature inside the PC chassis, and check whether the air conditioning inside the chassis needs to be enhanced or not. When CPU works heavily, the CPU temperature could be around 60 degree C; nevertheless, the PWM temperature may achieve 70 degree C or even higher; depends on the design of thermal convection. The safety limit of the PWM temperature is about 120 degree C, however, we strongly recommend improving the air flow and heat dissipation inside the PC chassis once it rises to 100 degree C.

svejedno treba nesto da uradis povodom temperatura koje dobijas, pogotovo sto imas intela koga je lakse hladiti nego AMD-a (sad ce neko da me napusi osecam :) )

Vrh Dno