Šta je novo?

Jel neko stisavao Samsung diskove?

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Skinuo sam onaj njihov program za acoustic management, i pre nego sto ga upotrebim imam par pitanja:

Disk je jako tih u "idle", ali kad pocne nesto da pise i cita, cuje se "drljanje" koje nije bas prijatno. Ranije sam imao maxtora, i iz acoustic managementa je bilo dovoljno vrednost smanjiti sa 255 na 254 (valjda je tako bilo) i drljanje bi nestalo potpuno, a brzina ostala ista. Videh kod samsunga da imaju samo neka fast, middle i quiet setovanja, e sad moje pitanje je koliko to obara performanse (i buku) jer me stvarno mrzi da benchmarkujem hdd :) Znaci, jel ko kod maxtora, ili se ovde smanjenjem buke znacajno gube performanse? Jel drljanje nestaje kao kod maxtora, ili se samo utisava?

Da li je u pitanju ATA ili SATA hard?

Utišao sam moj SATA uz pomoć IBM alatke (Feature Tool) pošto ovi likovi iz Samsunga nemaju altku za SATA diskove koja radi sigurno OK.

Poslednja izmena:
Pardon, zaboravio sam da kazem koji je disk u pitanju.
Radi se o obicnom ATA, 120GB, 2MB cache, 7200 o/min itd.

I, sta se sve utisalo, i jesu li opale performanse?

Pravo da ti kažem ne znam kako se utišavanje odrazilo na performanse pošto sam hard odmah nakon ugradnje utišao, važnija mi je tišina od performansi. Samo je potrebno da se uključi acoustic menagement i gotova stvar, barem je tako kod SATA diskova dok kod ATA varijante Samsung alakta uspešno završava posao. Preostaje ti da isprobaš njihove predefinisane vrednosti pa ćeš pronaći koja ti šema najviše odgovara ili setuj jednostavno na ''tišina'' opciju i uživaj.

Nazad
Vrh Dno