Šta je novo?

Jel moze preporuka za "ozbiljniju" TV -kartu?

ziggy

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
609
Nudi mi se mogucnost da iz inostranstva nabavim (povoljnije naravno) jednu od ove dve TV karte: Sapphire Ati Theatrix 550 ili Hauppauge Win-tv PVR 350. Dakle, fm i mpeg2 hardware encoding su "must have" sto se od feature-sa tice.
Da li je neko probao ili moze da mi preporuci sta je bolje od ovo dvoje? E, da, i kakva je to fora da Ati Theatre 550 kartica konstantno snima na disk sve sto se gleda na TV-u, jel moze to da se iskljuci, smeta li nekako u realnom radu ako se radi jos nesto na racunaru sem gledanja TV-a? Ima li i Hauppauge isti problem?

U novom Digital! imas opis Theatrix-a, pa ti vidi sta kazu.

A to sto si mislio da ATI Theatre 550 kartica stalno snima sve sto gledas na TV-u je netacno - to ti je TV-on-Demand opcija koju TI aktiviras. Ova opcija ti omogucava da pritisnes pauzu u toku gledanja TV-a (moras prekinuti gledanje programa zbog necega ), TV program ce se snimati na HDD, a kad se vratis mozes da unpauziras TV i nastavices da gledas tamo gde si stao, a u medjuvremenu TV program ce se i dalje snimati na HDD i prikazivati. Pored ovoga imas mogucnost da premotavas unapred ili unazad materijal sto je snimljen (npr. nisi video gol na utakmici pa oces da ga pogledas kako treba.) Sto se tice materijala sto se snima imas dve mogucnosti - da se snimak izbrise odmah po okoncanju TV-on-Demand seanse ili da ga sacuvas kako bi ga snimio ili konvertovao.

Po meni ova mogucnost je vrlo koristna.

Ziggy obe kartice koje si naveo su bolje od Trerrateca Cinergy 600.
Naravno nisam video u praksi kako ovo cudo od ATI-a radi osim sto sam procitao na benchu opis koji nedvosmisleno ukazuje na novu generaciju TV kartica.
Pa valjda je devojka bolja od babe sto bi se narodski reklo. Novo je ipak novo u tehnoloskom smislu 12-bita a ATI je proveren igrac na tom polju kao i Hauppauge tako da je izbor zaista tezak.
Najbolje je da misljenje da pisac texta ATI kartice jer je covek ipak najmerodavniji jer je sve to video u praksi.

Pozdrav svima :)

Koliko para košta ova kartica?

Osim toga, svaka čast 12-bitnom procesiranju itd, ali ako je reprezentativna galerija u delimirovoj recenziji ja bez ostatka mogu da kažem da moja ASUS 7135 kartica daje znatno bolju sliku.

wiz011 je napisao(la):
Koliko para košta ova kartica?

Osim toga, svaka čast 12-bitnom procesiranju itd, ali ako je reprezentativna galerija u delimirovoj recenziji ja bez ostatka mogu da kažem da moja ASUS 7135 kartica daje znatno bolju sliku.

Pa dobro de...chovek imao loshu antenu ili kablovsku..:D

Inache milsim da je tak 550 pro dobar al' da nije samo preskup.

Nazad
Vrh Dno