Šta je novo?

Hardver Jel može tv i komp - monitor ?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

neoneri

Poznat
Učlanjen(a)
29.12.2021
Poena
40
Imam jedan monitor 22" i njega koristim. Sad u sobi mi treba još jedan monitor i jedan tv. Pa da ne kupujem dva uređaja, šta preporučujete, ali tako malo 22"- 24". Da ga stavim pored i koristim i za tv i za komp. Nešto što jeftinije. Najradije bih kupio nešto polovno, ali ne znam šta. Inače ne zahtevam jaku grafiku, običan office rad.

ti mali televizori (24") su ono najosnovnije. nisi naveo kako gledaš TV:
1) preko kabla (kablovska ili antena)
2) preko set-top box-a od provajdera
3) preko aplikacije (EON, Iris...) na Android box-u/stick-u

ako odgovor nije pod 1), onda može da posluži monitor sa zvučnicima i još nekim ulazom pored HDMI (HDMI bi poslužio za odgovore pod 2) i 3))

Izračunao sam neke stvarčice i rešio da kupim monitor 22" sa VGA i DVI.

DVI ću koristiti za komp, jer mi je DVI prazan na kompu. A za tv ću koristiti VGA-HDMI adapter (VGA ide na monitor a HDMI na set-top-box). Imam već jedan takav adapter i ima na sebi izlaz za audio. Taj audio izlaz- tu idu zvučnici i to je to. A monitor sa zvučnicima :( skupo... Ovako mi je bolje, isti audio sistem ću koristiti i za komp i za tv. Nadam se da mi neće trebati mehanički klik-klak prekidač za audio.

Adapter, specijalno ako je aktivni, naj dolje postaviti na izvor pa od njega odgovarajući kabl do monitora/TV-a. DVI ima u nekoliko formata pa i na to treba da se obrati pažnja.

Vrh Dno