Šta je novo?

Jel me to neko zeza sa tehnicom-a?

Q

qaz

Guest
Idem na internet preko tehnicom-a.
Bukvalno sam bombardovan zahtevima za konekciju i skeniranjem portova mog kompjutera koje dolazi sa njihovog ip broja
Evo jednog tipicnog log-a u odeljku "attack detection"
6/6/2002 4:08:57 PM Connection request 62.193.128.52 TCP(1343)
6/6/2002 4:08:02 PM Connection request 62.193.128.52 TCP(1340)
6/6/2002 4:07:59 PM Connection request 62.193.128.52 TCP(1341)
6/6/2002 4:07:23 PM Connection request 62.193.128.52 TCP(1313)
6/6/2002 4:06:33 PM Connection request 62.193.128.52 TCP(1304)
6/6/2002 4:05:53 PM Connection request 62.193.128.52 TCP(1312)
i to tako i do 4-5 puta svaki minut samo na razliciti port ali zahtev uvek dolazi sa istog ip-a.
Koristim Outpost firewall, a kad idem preko euneta takve stvari se nedesavaju pa mi je ovo mnogo cudno.
Napominjme da je settings u attack detection podesen na minimum (sto znaci da prijavljuje samo ono sto proceni da je stvarni napad a ne svako cudo)

E sad pitanje.... jel je to normalno da sam zatrpan zahtevima za konekciju sa ip broja svog internet providera ili se tamo neko od administratora pokusava igrati hakera?

Pisao sam im na tehnicom abuse mail isto pitanje al ostadoh bez odgovora.
Pa ajd neko ko se razume u ovo (ja bas i ne) da mi pomogne... Nekazem da je u pitanju nesto ozbiljno ali posto mi je cudno, a od njih nema odgovora voleo bi da znam dal je to normalno i zasto (imajuci u vidu da istog nema sa eunetom)
thanks

IP jeste od Tehnikoma,to stoji.Sto jednostavno n okrenes tehnicku sluzbu i pitas?! Ja dok sma jos bio na Tehnikomu,redovno sam dobijao odgovore na sva moguca pitanja,sluzba za pohvalu. Mozda oni znaju o cemu se radi.
Nema leba od slanja mailova,ne ochekuj odgovor FX jednostavno ih okreni i pitaj. Ako se to vec kontinuirano dogadja...

I meni se desavalo slicno ali samo par dana, vrlo neperiodicno... jednostavno isqliraj, mozda ih prodje...
u suprotnom: :whip :p

pa jeste, imali su dobru i kultrurnu teh podrsku a sad rade neki balavci koji nemaju opstu kulturu komuniciranja. A da im vidis pisma sto salju (obavestenja)... moja baba koja nema skolu bi se bolje izrazila. Gomila stamparskih i gramatickih gresaka... o formatizovanju teksta da negovorim.
Uglavnom zadnjih par puta sto sam ih zvao mi se smucilo da pricam sa seljacima il klincima koji se jave na telefon ca cao i usput mljackaju zvaku...
Uglavnom... hvala na odgovorima... a jel neko zna dali je to normalno ili se to desava jer neko isprobava svoje hakerske sposobnosti?

Koliko ja znam...

Moze da se desi da je situacija sledeca...
Posto Tehnikom koristi Nowell koji nije legalno registrovan koji iskljucivo rutira sve preko IPX ,da bi sakrili celu mrezu od Nowell-a(a pri tome ga koriste)
imaju jednu masinu kao gejtvej samo za rutiranje sa IPX u tcpip.
Znaci da bi ti imao full internet tvoj podatak mora da se rutira preko te masine,e sad ako je plus neko hack-nuo tu masinu posto je ona prva na udaru a ako tvoj firewall tako detektuje...preostaje samo da Tehnikom ocisti tu masinu to jest da udari bekap ,ovako posto znam koliko su strucni nece ga ocistiti za dva meseca.
Stavi ti slobodno Zone Alarm 3.018 i pevaj nista ti nece moci samo moras malo bolje da ga podesis,sto i nije mnogo tesko!!!!!

hvala za odgovor
Koristio sam zone alarm do verzije 3 i tu mi postalo previse komplikovano, tj., nije komplikovan ali je postao "neposlusan" barem na mojoj konfiguraciji. Na net-u sam citao da ih ima dosta kojima verzija 3 neradi kako treba
Uglavnom, koristim agnitum outpost i poprilicno sam zadovoljan.
Thanks jos jednom

Nazad
Vrh Dno