Šta je novo?

jel ima pomotji ovom HDD-u

miha

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
620
u pitanju je Maxtor 80GB sa 2MB
HDD je sasvim normalno radio, i ortak ga je izvadio i doneo kod mene. Uopshte ga moj komp nije video, probali na josh 2 kompjutera i nazad kod njega i isto - nema ga.
Znachi uopshte ga BIOS ne vidi, kao da nema nichega nakachenog...
Mislim da se chak i ne zavrti kad se upali kompjuter.
Probao sam i jumper kombinacije, powermax ga takodje uopshte ne vidi...

ima li spasa podacima ili neka kombinacija?

pogledaj dobro da nisi slomio neki pin?

vidi da li prilikom paljenja radi "spinup"

Ako ga ne vidi bios tesko da cega bilo sta drugo videti.

pa ako se ne zavrti onda je "umrla" elektronika
i naravno da ima spasa....

a i ako je nesto drugo treba imati nadu.....

Da ne otvaram novu temu...
xaver je napisao(la):
pogledaj dobro da nisi slomio neki pin?

Meni se to bas desilo sa mojim Maxtorom 40 GB.. Poceo je da brljavi pri prepoznavanju kod bootovanja racunara [ne pise maxtor vec maxPoR 318a2dsddd39137238139139 i neke brojke i slova ovog tipa...]. Nisam na to obracao paznju vec sam normalno podizao Windows i radio sa njim. Problemi su nastupili kada sam rezao DVDe i istovremeno cheprkao nesto po tom hardu [inace to mi je drugi hard disk, nije na njmu OS]. Jednostavno se zaledi Windows i mora restart. Posle par unistenih DVDa vise nije ni hteo da se bootuje racunar sve dok nisam hdd otkacio sa IDE grane i sve sad radi OK bez njega.. Jel ima leka tom pinu? Napomiljem da nije savijen vec slomljen [savijen je 2 puta bio i pri drugom ispravljanju pukao je...]

nije valjda da niko ne zna sta da radim sa izlomljenim pinom?!?!?!!?

Swiper je napisao(la):

PA i ne mozes mnogo, cak i da uspes da ga zalemis nazad odlomice se pri prvoj/drugoj upotrebi jer je kalaj prilicno krt
mozes da probas da skines ceo konektor- odlemis i zalemis neki sa nekog starog diska- malo dugotrajan i pipav posao ali trebalo bi da ti radi posle toga ok - mislim ako je jedini problem sa diskom sto je pin polomljen...

Pozdrav...

Disk radi i bez tog jednog pina ali desava se da odjednom prijavi gresku da ne moze da procita ili kada pustim neki mp3 sa tog diska i radim nesto zahtevnije da se ukoci komp.. Nije mi jasno kako uopste i radi bez tog jednog.. Nabavio sam jednog starog hdd-a pin ali nisam uspeo da zalemim. A i nemam takav alat, dosta je pipkavo.. Jel zna neko gde to mogu da odradim u Nisu?

moj ortak je to sredio...lemio je pin ugurao hard na konektor i zarekao se da nece vise nikad da ga vadi odatle :)

izlomljeni pin

Swiper je napisao(la):

Donesi u servis. Nije "laka kucna popravka". Naravno da moze da se zameni pin. Nece izgledati lepo ali ce raditi lepo. i malo ce da kosta... :eyebrows:

Swiper je napisao(la):
odes u neki servis
i duvaljkom skines ceo konektor
nadjes neki stari konektor i ponovo duvaljkom vratis na mesto
posel sve ocistis cetkicom i alkoholom i nema frke
ja sam tako odratio fireball lct 10
a pre toga sam lemio kabal na hard :d ruzno izgleda ali ako nemas providnu stranicu sta te boli uvo
a mozes i da zalemis i sam pin ako ga imas i da se zareknes kao lik gore

Joj imam i ja jedan hard sa integrisanim kablom (tacije isto lemljen pin i sad ne diram vise kabl da ne bi otpao)... naravno da moze da se lemi...

ako nekome trebaju takvi konektori
neka se javi ....

imam pune kutije spaljenih - neispravnih - elektronika
sa kojih se moze skinuti konektor.....

Nazad
Vrh Dno