Šta je novo?

jel ima neko RedHat 8?

Imam ja RH8.0, ali nisam odusevljen. Juce sam ga instalirao radi probe na jednoj masini i ima problema. Kao sto smo vec raspravljali, sa njime dolazi novi gcc v3.2 (i glibc biblioteka) koji je *nekompatibilan* sa prethodnim verzijama. To znaci sledece: ako su ti dovoljni programcici koji dolaze sa njime na CD-ovima (vec prekompajlirani novom verzijom), onda nema sta da brines. Medjutim, ako stalno skidas sw sa neta, ili baratas sw-om koji nema uvek najnoviju verziju, moze se desiti da ima dodatnog posla. Sinoc sam imao problema da rekompajliram neki sw, jer pravi drugacije glibc pozive i slicno. Dakle, pazljivo sa verzijama gde postoje takve prekretnice. Ako imas RH7.3, preporucujem da ostanes na njemu za sada. Sadrzaj novog paketa se razlikuje samo u buildu kernela (2.4.18-14 umesto 2.4.18-3 verzija ista, build razlicit), kao i u trecoj decimali verzije KDEa, ... takve sitnice. Uostalom, vazi generalna preporuka da se izbegavaju prva izdanja prvih verzija necega (ono sto se zavrsava sa x.0), ukoliko verzije izlaze relativno cesto, kao sto sa linux distroima jeste slucaj. Nakon ovog prvog susreta - ja bih imao malo strpljenja. Ponavljam, ljubitelji sesirica imaju odlicnu alternativu u v7.3 za sada. Kada se malo sw "pretumba" uopsteno, bice aktuelna verzija sigurno 8.1 ili 8.2 ili tako nesto.

Vrh Dno