Šta je novo?

Jel ima neko adsl 512 a da igra cs1.5 Beotel

Pa vervatno oko 10-15 nema tu sta da se prica.Pa cak nama iz Novog sada je sa kablovskim modemom od 20-25.Isti ces imati ping i na 256/512/768.

Jerry[NS] je napisao(la):
Pa vervatno oko 10-15 nema tu sta da se prica.Pa cak nama iz Novog sada je sa kablovskim modemom od 20-25.Isti ces imati ping i na 256/512/768.

Nije,ja imam ADSL 256/64 i ping je 50-60!Mnogo bolje radi preko kablovskog.
Zato me zanima da li ima razlike 512 u odnosu na 256 ADSL!?

Poslednja izmena:
upravo si rekao da ima razlike u kablu i adsl-u, a ne u protoku, ne mogu da verujem da i dalje ima ljudi koji pitaju oce li bolje raditi na 512, isto ti je i na 64 i na 512(ako je u pitanju cs) sve zavisi preko kog si provajdera i ko ide preko koga pa dok stigne do glavnog eto ti pinga

Agr3ssor je napisao(la):
upravo si rekao da ima razlike u kablu i adsl-u, a ne u protoku, ne mogu da verujem da i dalje ima ljudi koji pitaju oce li bolje raditi na 512, isto ti je i na 64 i na 512(ako je u pitanju cs) sve zavisi preko kog si provajdera i ko ide preko koga pa dok stigne do glavnog eto ti pinga[/QUOTE

Razlika izmedju kabla i adsl-a postoji ,ako sam ja to napisao logicno je da mi je to jasno,ali je meni upload 64,a kod paketa 512 je 128,pa je mozda s njim bolje!
Ne znam sto se ti iscudjavas kad ocigledno nagadjas,niko ko ima 512/128 ili vise mi nije odgovorio da mi potvrdi da nema razlike,ili da je problem u provajderu,centrali itd.

Jel ima neko preko Beotela ADSL a da igra CS1.5 na beotelu i koliki mu je ping?

Poslednja izmena:
eto ti odgovora na pitanje "50-60", nista ja ne nagadjam igrao sam cs i sa 64 k sve do 1mg protoka, a posto vidim da si ti nov u svemu ovome onda tvoje pitanje mozda i ima smisla, a opet vidim da imas adsl 256 i niko te nije uputio barem sto se tice gaminga

Agr3ssor je napisao(la):
eto ti odgovora na pitanje "50-60", nista ja ne nagadjam igrao sam cs i sa 64 k sve do 1mg protoka, a posto vidim da si ti nov u svemu ovome onda tvoje pitanje mozda i ima smisla, a opet vidim da imas adsl 256 i niko te nije uputio barem sto se tice gaminga
Brate mene zanima samo protok sa adsl-om,to sto si ti igrao na 64Kbita nema mnogo veze sa adsl-om,jer je meni jasno da preko kablovskog ide bolje,ali me zato zanima da li preko raznih varijanti adsl-a ima razlike!
Sto se tice toga nov-star u internet game-ingu nebitno je,jer ADSL kod nas postoji svega 4 meseca,a mene zanima ta varijanta,razumes!?
Pa dobro ja sam i pitao koliki je ping i pozeljno je da mi to ljudi odgovore a ne da se prave iskusni a nista ne kazu kao ti!

Ako vec nisam upucen u gejming sto mi nisi dao neki savet,konkretno koj provajder,a ne kao treba neko da me uputi,pa zato sam i postavio pitanja da bi uporedio sa ljudima a ne da bi bio predmed sarkazma!

Poslednja izmena:
Ja imam Beotel ADSL(na zalost)i ping mi je~50~60 zna nekad da se poveci i do 80~90 ali to je retko.Tako da moja preporuka je da ako net najvise koristis za gaming lepo predji na Cable i imaces 20~30 sto je super :D

A sve to uopste nema logike jer bi ADSL trebalo da je dosta kvalitetniji i brzi od cable neta, ali za divno cudo nije. Kombinacija lose opreme i nestrucnosti je cudo :(

512 kod beotela i ping mi 50-60
Adsl jeste kvalitetniji od kabla ali...Adsl ne treba da zavisi od toga koliko ljudi downloduje(kod nas zavisi zbog agregacija,mada ja kod beotela jos nisam video ni a od agregacije,tj radi full brzinom i stabilan je)dok kod kabla uvek postoji agregacija.E u tom smislu je kavalitetniji.Jer kod kabla zapusenje moze da se stvori na vise tacaka,dok kod adsl-a to nije slucaj.Vlasnik ima svoju paricu samo za sebe do centrale,dok cabal deli jedna ili vise zgrada u nizu...ali ping kod rasterecenog adsl i cabla je uvek veci na adsl-u
ali to su vec zanemarljive stvari
ako si vuna,nece ti pomoci ni 5 ms : )

M!ST!CX je napisao(la):
Ja imam Beotel ADSL(na zalost)i ping mi je~50~60 zna nekad da se poveci i do 80~90 ali to je retko.Tako da moja preporuka je da ako net najvise koristis za gaming lepo predji na Cable i imaces 20~30 sto je super :D
A sto na zalost?

Pa zato sto cesto zna da se disconnectuje iz cista mira bez nekog upozorenja ili poruke,pa mi se tako desi da uvece stavim neke stvari da se downloaduju a ujutru ga zateknem disconnectovanog i onda poludim,posle odredjenog vremena moram da se reconnectujem jer se tacno oseti kako se usporio muci se sa otvaranjem strana(mnogi moji drugovi su na Beotelu i imaju isti problem).Da ne gresim dusu prvih sat vremena od connectovanja stvarno leti i otvara stranice za
sec.ali posle :S:

svi imaju isti problem sa ADSL-om, i za to nisu krivi provajderi, nego telekom... btw, stanje je daleko od alarmantnog, zato ne vidim čemu toliko uzbuđenje. ;)

Pa i nisam kukao,i ako je mozda tako "zvucalo",samo sam iznosio cinjenice.Tako je kako ;)

Poslednja izmena:
Napisah negde u drugoj temi
Nego jel ste pokusali da hladite svoje modme i ruterre?I ja sam imao isti problem sa ruterom,ali od kada sam stavio ventilator iz kucista(najobicniji onaj crni)veza mi ne puca vise uopste...

A kako, mislis da hladim ADSL modem?.....to su bre gluposti cista koincidencija....pfff

drobis a nemas pojma
kad se ugasi vent posle pola sata konekcija obavezno pukne,a i jos njih petoro su stavili i ustanovili da konekcija manje puca ili da ne puca uopste...
uostalom ovo su gluposti sto ti uopste pokusavam pomoci

shku je napisao(la):
drobis a nemas pojma
kad se ugasi vent posle pola sata konekcija obavezno pukne,a i jos njih petoro su stavili i ustanovili da konekcija manje puca ili da ne puca uopste...
uostalom ovo su gluposti sto ti uopste pokusavam pomoci
Cenim ja to sto hoces da pomognes,ali meni je ADSL modem hladan tako da ne znam o kakvom hladjenju ti pricas?

Nazad
Vrh Dno