Šta je novo?

jel gasite kompjuter nocu?

Komp znam da palim i po 5-6 puta dnevno, nikad nista mi otislo nije, niti bi lupao glavu i da odlazi nesto brze, iole ok sastavljen komp ce da radi 5 god bez greske, posle 5 god ionako ide u kantu.
 
Ja sam uvek gasio kad ne koristim. Sve el.uređaje gasim kada ih ne koristim. Nikada ni na jednom zvanicnom upustvu nisam peočitao da je bolje ostaviti npr. Laptop da radi kada se ne koristi ili da se ne isključuje celi dan. Ako neko ima dokaz da to negde piše i da to proizvođač preporučuje,nek atačuje sličicu.
Napominjem da nisam imao nikakvih problema ni sa desktopovima pre ni sa laptopovima u zadnjih par godina iako ih isključim i po više puta dnevno.
 
Gasim samo ako ne skidam nešto onda može da radi nekoliko dana bez prestanka.
 
Pitanje i odgovori kao ova pesma :bottle:

Ako treba da vam radi noću (download, upload, rendering itd.), ne gasite ga; ako će da zvrnda na prazno, slobodno ga ugasite (čak je i poželjno) - case closed :D
 
Inace, genijalna pesma. Ima jos boljih na tom albumu.


Ma da, sta bezveze da bude "upaljen" kada spavas. Ili jos kada grmi preko noci.
Vreme da se ova tema zakljuca. Bolje i korisnije bi bilo da je napravljena neka anketa.
 
Poslednja izmena:
Ја сам мој наместио сам да се гаси пошто гледам d3go њему. Увек сам све гасио рачунаре увече, никаквих проблема нисам имао.
 
Gasim, ako mi se ne skida nesto.
Nema potrebe da kompjuter radi "u prazno" posebno kad je nevreme, grmljavine, nestanak struje i sl.
 
mala digresija, ali mozda povezano sa temom u smislu dugovecnosti kompjutera: veceras sam za kevu oziveo moj pred-predzadnji kompjuter, koji je stojao, cini mi se, preko petnaest godina u ostavi..... digao se XP bez problema, sve sljaka, naravno pre svega toga je dobro izduvan fenom od prasine iznutra.... :D nisam verovao......
 
Poslednja izmena:
U svakoj kuci uvek gori po neka sijalica totalno bez potrebe , i to je recimo 100 w. Moj racunar , ali i mnogi na forumu trose ispod 100w . Proizvodjaci tvrde da deset godina mogu da rade m. ploce . Za 3-4 godine soket je prevazidjen , cip je totalni aut, hard disk je odradio svoje , a prosecno napajanje traje sigurno vise od tri godine . Vec par noci posto je tada mirno , skidan neke torente i pc ne gasim danima .
 
moj radi nonstop mnogo duze od ove teme, gasim ga samo kad se menja hardware i kad nestane struje (ne racunamo resete kad bude neki update i sl)
 
Nekih 7,5 godina kasnije, da li gaiste laptop svake veceri ili samo zakljucate ekran tako da sam ode u stand by rezim?
Laptop samo zaklopim od kako koristim Mac sa M1, nisam primetio da opada baterija dok stoji tako.
moj radi nonstop mnogo duze od ove teme, gasim ga samo kad se menja hardware i kad nestane struje (ne racunamo resete kad bude neki update i sl)
Takodje, od kako mi PC sluzi kao media server, radi 24/7.
 
Kako koji, Laptop samo zaklopim, jedan stoni radi stalno a drugi gasim posto mi zuji trafo na UPS-u a u spavajoj sobi je. 😃
 
Svako veče pred spavanje, da odmorimo i on i ja, jedan od drugog. Ostali ga izgleda ne gase ni kad treba podmazivanje ventilatora ili izduvavanje od prašine. Možda uključe automatsko podmazivanje i samočišćenje.:)
 
kakvo podmazivanje ventilatora :)

a prasina se smanji na jako jako malo prasinice sa filterima (kvalitetenim kucistima)
 
1656623140019.png
 
Oni prate mene (laptop i KOMP) - na spavanje, oni se gase...Ja na dnevne pauze, oni u sleep mode :giggle: Nema potrebe da se 'prze' na ovim temperaturama, ako vec nisu uposleni...
 
Gasim osim zimi kad je zadužen za grijanje.
 
A ono usteda energije ?
Mislite zeleno i ostala propaganda ? 🤓
 
pa ono, imam najefikasnije 80+ titanium napajanje :)
 
u mene radi 24/24 h
 
Imam ih više komada tako da neznam na koji mislite 😁

Elem jedan laptop koji mi služi kao multimedijalni server i povezan preko kućne mreže sa ostalim uređajima u kući ne gasim čak sam ga priključio na UPS ako prekida struja da mogu da nastavim da se igram (ili gledam nešto) na uređajima sa baterijom ( telefoni, tableti, ostali laptop-ovi).

Jer kada nestane struja dosadno do bola pa da ubijem vreme ako ne daj Bože potraje.😁

A sve ostale kompjutere za posao čuvam ko malo vode na dlanu jer me "lebom rane" 😉
 
on realno koliko u IDLU vuce 50-100 wati...? mada ako se nategne igra kad se sve sabere prosecno jedno 400 wati?
 
on realno koliko u IDLU vuce 50-100 wati...? mada ako se nategne igra kad se sve sabere prosecno jedno 400 wati?
Ako pričamo o ovom mom laptopu koji radi kao multimedijalni server i ne gasi se, iskreno rečeno nikada mu nisam merio potrošnju struje.
Nemam precizan taj podatak
 
hwmonitor mogu ti poslati link na pm tu sve pise :)
 
Nazad
Vrh Dno