Šta je novo?

jeftini ups za konfu iz potpisa

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
Potreban mi je neki jeftiniji ups za konfiguraciju iz potpisa, netreba mi nista specijalno: nervira me problem onih nestanaka struje koji traju delic sekunde i resetuju komp, snaga uredjaja mi je sekundarna, nek mi da par minuta ako nestane struje da ugasim komp i to je to, znaci jednostavna i jeftina spravica za ovo moje sokocalo iz signa..

Sta kazete?

ja bih se bojao da ti preporucim bilo kakav jeftin ups, mada ja imam musteka koji me vec dugo i dobro sluzi (kuc kuc), ali horor prica je bilo tona... a dobar bi te kostao vise od te masine, pa ti proceni...

E da... sa mojim starim enermax 350w napajanjem, kad strecne struja, pogase se lampe i ostalo, pc nastavi da trci... znaci mozda bolje daj pare za ok napajanje...
sa ovim novijim ne znam tacno (jer imam ups od onda), mada sva imaju tu neku karakteristiku da odrze napon neki deo sekunde, cak su bugovci to detaljno testirali nekad davno..

Poslednja izmena:
dzhabe ti jeftin ups kada cje reagovati u 60-70% sluchajeva.......:(
ja sam svashta probao...PCM/MUSTEK ....
Shtedecji potroshish vishe para nego da kupish neshto chovechno....

Savet iz lichnog iskustva:
Ili nemoj nishta da kupish ili uzmi smart APC i najjeftiniji je dosta...<~250e>

APC RS/BK reaguje sasvim pouzdano a ja bi uzeo i razmatranje i MGE koji su "jeftini" i pouzdani..., jedino treba pripaziti na active PFC napajanja koja se ne slazu sa svim ups-evima

Ja imam pozitivna iskustva sa Mustek modelima PowerMust 400 i 600 USB,650 Office,600 Offline.
Odradjuju OK u gotovo 99% slucajeva pri veoma kratkim padovima napona ( kod mene se ovo desava
bar jednom dnevno )

Doduse imao sam prilike da vidim i spaljene Mustek-e,ali na srecu kompjuteri su preziveli.

Kod mene jedan crknut Mustek :S: i APC koji radi vec 5 godina bez promene baterije.

Vrh Dno