Šta je novo?

Jeftini projektori

Vujkee

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2013
Poena
180
Da li neko ima iskustva sa jeftinim LED projektorima. Vidim na kp da ima ogroman izbor za do 10k, ali ne znam kakav im je kvalitet, a i nisam neki strucnjak za projektore.

Koliko znam, dosta su mracni, tj, nemaju mnogo lumena... :)
ja imam stariji projektor, koji nije led, vec dcp ili kako se vec zove, i ima oko 1500-2000 lumena i to je neka donja granica od koje bih isao samo na gore...mislim da ti projektori za 10k dinara imaju slabu rezoluciju i imaju mozda 500 lumena.

Ja sam nasao na kp neki UC 68, 1800 lumena, rezolucija 800*480, cena 8500. Koristio bih ga uvece najvise za filmove :)

Iskreno, meni je ta rezolucija mala...ja imam 1024x768 i gledam sa 2.5m i to mi nekad bude mala rezolucija, najbolje uzeti 1280x720 ili 1280x800, pa na vise... :)

Ja sam uzeo f30 jedno 200e slike je u fulu jedino su crne boje lose, ono kad je tamna scena, samo kod ovog f30 mi se ne svidja sto je glasan ventilator, gledam kako to da zbudzim da bude tise, ili da mu napravim neku zvucnu izolaciju ili da ga kasapim i nabijam neke tise ventilatore

Jeftino i projektor ne idu u istu recenicu, na zalost. Projektori ispod 1000e nisu za gledanje filmova, a iako mogu da posluže traze sobu koja je svetlosno tretirana, tj, sivi/tamni zidovi, sivi/crni plafon, bez svetla sto spoljnog sto unutrašnjeg, platno ili barem super ravni beli, zid i tad mozes da dobijes ok sliku. Za gledanje sa malo ambijentalnog svetla, projektor sa minimum 2500 ansi lumena, mada pre 3000, ALR (ambient light rejection) platno i opet sto tamniji zidovi i plafon zbog refleksije svetla. Na projektor za gledanje filmova sam presao jos 2009-te i tad sam bio razocaran kako je slika isprana i losa u odnosu na TV, ali sam usput poceo da ucim o kucnom bioskopu i da ulazem u opremanje istog, pa sam se namenjao projektora i nakrecio sobe dok nisam shvatio da bez par hiljada evra nema nista od kućnog bioskopa i da je za sve manje od toga TV ipak keva. Trenutno imam potpuno svetlosno tretiranu sobu, tamno sivi zidovi, crni plafon, mat sive draperije na prozorima, Epson tw9400 4k enhanced projektor od 2600 lumena, platno od 106" sa gainom 1.1 koje dosta reflektuje svetlo u ovako tamnim uslovima pa nekad i bole oci od svetline, trenutno u potrazi za resenjem od 135",i da nemam uslove za ovako nesto, gledao bih TV, jer sve sto je losije od ovoga nije dovoljno dobro da zameni veliki TV od 60" recimo. E sad da bi skapirao kako to sve funcionise i koliko kosta, samo platno i krecenje plus draperije su me kostali preko 1000 evra, projektor necu ni da pominjem, kao ni ozvucenje, avr, kablove i ostale stvari. Tako da za male pare, nema tu mnogo zabave. Nabavi bilo koji Tesla TV u sto vecoj dijagonali, imaces 10 puta bolju, sliku od bilo kog projektora ispod 1000e bez platna i ostalih *******cija :)

Nemam projktor niti sam ikad imao ali mislim da su to krsevi i da su dobri samo za neke prezentacije ili neka javna okupljanja napolju kad su neke utakmice. Za kucne uslove bih uvek izdvojio te pare za neki kvalitetan tv. Previse gimnastike za malo rezultata

Nazad
Vrh Dno