Šta je novo?

Jeftini laptop

leprosy

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
301
Ovako, sto je procitano sa papira FSC Amilo Pi2735 ima brzi celeron, 2x vise rama, 2x veci hard disk i normalnu bateriju (za razliku od dela koji ima manju, 4cell).
Ali, sad koliko je dobar, to tek treba neko da proceni, mozda je neka sisovaca ploca ili sl. Mada slabo je to svakako, subjektivno kad procitam celeron, dobijem los osecaj prema tom racunaru :)

Poslednja izmena:
Ovako, sto je procitano sa papira FSC Amilo Pi2735 ima brzi celeron, 2x vise rama, 2x veci hard disk i normalnu bateriju (za razliku od dela koji ima manju, 4cell).
Ali, sad koliko je dobar, to tek treba neko da proceni, mozda je neka sisovaca ploca ili sl. Mada slabo je to svakako, subjektivno kad procitam celeron, dobijem los osecaj prema tom racunaru :)
A sta kazes za ASUS-e? Za F5N-AP256 procesor je Turion, a za X51L-AP133 Intel Core Duo.Kolko sam primetio razlika je u grafici i velicini hdd-a. F5N-AP256 je za sada moj favorit, iako sam veliki pristalica INtel-a. Bezobzira, ipak cu sacekati jos strucnijih misljenja.;)

Poslednja izmena:
A sta kazes za ASUS-e? Za F5N-AP256 procesor je Turion, a za X51L-AP133 Intel Core Duo.Kolko sam primetio razlika je u grafici i velicini hdd-a. F5N-AP256 je za sada moj favorit, iako sam veliki pristalica INtel-a. Bezobzira, ipak cu sacekati jos strucnijih misljenja.;)

izadji na sajt recimo pcpractic-a kod njih imas cesto akcije raznih modela sa torbom misem ili necim slicnim. najbolje bi bilo da se strpis jer za 32000 ces tesko naci nesto za udoban rad. ako ti asus igra a volis intel evo ti model sa pcpractica i cena orjentaciono pa trazi jeftinije. http://www.pcpractic.co.rs/product.php?id=1843
cena je 38999.00 din ali prate kurs pa moze da bude i manja ako dinar opet malko ojaca jer koriguju cenepa ces dati manje. Sto se cifre tice ako uspes da skupis bar 45000 hiljada imaces mnogo veci i bolji izbor.

izadji na sajt recimo pcpractic-a kod njih imas cesto akcije raznih modela sa torbom misem ili necim slicnim. najbolje bi bilo da se strpis jer za 32000 ces tesko naci nesto za udoban rad. ako ti asus igra a volis intel evo ti model sa pcpractica i cena orjentaciono pa trazi jeftinije. http://www.pcpractic.co.rs/product.php?id=1843
cena je 38999.00 din ali prate kurs pa moze da bude i manja ako dinar opet malko ojaca jer koriguju cenepa ces dati manje. Sto se cifre tice ako uspes da skupis bar 45000 hiljada imaces mnogo veci i bolji izbor.
Sve ja to znam...posto sam student racunar mi je neophodan i posto ne studiram u svom gradu pozeljno je da bude mobilan.E sad,ja znam da je "kolko para toliko i muzike".Treba mi za osnovne stvari:muzika, fil, office, programiranje,net.

Moja podrska za turion, ako nista barem neces imati intelovu grafiku :)
core2duo ne moze se uklopiti u taj budzet, a coreDuo je star i slabiji, ali je u igri ako ima neka stvarno dobra ponuda, a da nije sve zivo osakaceno zbog toga.
Savet: pazljivo citaj specifikacije, koji je cipset, kolika je baterija, procitaj sitna slova...
Takodje kolicinu memorije smatraj lako dogradivom, pa se ne zaleci zbog toga ;)

Moja preporuka bi bila ovo, ovo ili ovo.

I savet je da ne gledaš isključivo performanse, već obrati pažnju i na kvalitet izrade. Nerviraćeš se ako daš pare za nešto što krcka, ugiba se, savija... Zato je najbolje da kreneš po prodavnicama i lično pogledaš svaki od tvojih favorita, pa tek onda presudiš.

Moja preporuka bi bila ovo, ovo ili ovo.

I savet je da ne gledaš isključivo performanse, već obrati pažnju i na kvalitet izrade. Nerviraćeš se ako daš pare za nešto što krcka, ugiba se, savija... Zato je najbolje da kreneš po prodavnicama i lično pogledaš svaki od tvojih favorita, pa tek onda presudiš.

Ja bih ti preporucio HP 530, izrada je fenomenalna u toj klasi ali, kako oni daju samo 12 meseci garancije, to i nije garancija tako da.... Pogledaj kvalitet izrade i duzinu garancije a ne samo sirove performanse jer ce ti to biti svakodnevna drndancija a ako crkne posle 12-13 meseci....sto se desava, jelte, nece te boleti glava. Pogledaj po gradu Dell starije modele sa Turionom, ima za oko 400 i koji EUR (zaboravih trenutno tacnu oznaku modela, sorry.). Izbegavaj (jeftine) FS, totalni su skart!

MSi tek nema veze sa kvalitetom, 2 sam video "na delu" jednom je napukla plastika "sharke" koja drzhi ekran, a drugom je otpao ekran...

Nikada nisam voleo generalizaciju. Da nema veze sa kvalitetom davno bi prestao i da se prodaje i da se proizvodi, što jelte nije slučaj. Video sam i ja HP kome je pukla plastika šarke, ali zato što je ispao sa pola metra visine...
Što se tiče garancije, verujem da i u HPu ima mogućnost da se produži no to bi trebalo pozvati i proveriti u svakom slučaju možeš i da prošetaš do Doma sindikata ako se nisam prevario tamo bi trebao da je u toku sajam kompjutera.

Covek hoce jeftin laptop, a jeftino i kvalitetno ne idu zajedno. Za te pare taj MSI je best buy. Pa gde imas lap sa 16" ekranom za taj novac, te sa jos solidnom kartom (NV 8200 je u nivou ATI 3200). Ako hoce kvalitetno nek pljune 600 i kusur evra pa nek bira.

Covek hoce jeftin laptop, a jeftino i kvalitetno ne idu zajedno. Za te pare taj MSI je best buy. Pa gde imas lap sa 16" ekranom za taj novac, te sa jos solidnom kartom (NV 8200 je u nivou ATI 3200). Ako hoce kvalitetno nek pljune 600 i kusur evra pa nek bira.
Grešiš. HP je dokaz da idu. Ja već godinu i po imam HP510 i zaista nemam ni jednu jedinu zamerku po pitanju kvaliteta. A radio sam i na mnogo skupljim i novijim laptop računarima i nisu me svi oduševljavali...
Jedina zamerka za HP je garancija. Daju samo godinu dana, ali može da se dokupi.

Uzdati se u , posteno treba reci reklame koje objacjuje It Svet je poslednje sto bilo ko treba da uradi. Evo samo u ovoj temi:
1. Hp 550 . Doticna firma ima u ponudi Hp 550 ali ne sa Celeronom vec sa drugim procesorom. Cena umesto 320 EUR 38.990 dinara.
2. Ovo nije spomenuto ali Acer Aspire 4315 druga firma koja ga reklamira nema ga u ponudi ni pod razno
3. Fujitsu-Siemens Esprimo V5535 ova firma pod jedan po reklamiranoj ceni nudi Celeren M540 a nikako Intel Core 2 Duo.
Dalje da ne nabrajam. It svet ne samo kada su Notebook komjuteri u pitanju gotovo da nema vise nikakav kredibilitet , jer sve je azurirano pod danasnjim datumom.

Vrh Dno