Šta je novo?

Jeftini DECT telefon a da valja

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Necete verovati ja i dan danas koristim zicni telefon,duduse ne tako mator ali ipak je vreme da predjem na DECT bezicni telefon.
Ja apsolutno nisam u toku sa time,pa me zanima sta valja a maximum 45-50 eur sto jeftiniji to bolji.Pretpostavljam da svi imaju identifikaciju,a obavezno bi bilo da poseduje i spikerfon i po mogucstvu osvetljenje tastature i displeja.

Ja sam prezadovoljan sa 210 cini mi se da je taj model, onaj od ~50€ u halooglasima, svetli i displej i tastatura, ima gomilu podesavanja, kvalitet zvuka na slusalici je bruka, imas cak i da podesavas oces kao bassove ili treble :), sve u svemu do jaja je, imam i Siemens Gigaset, koji se vidi da je kvalitetnije napravljen, al opet mi je nekako bolji panasonic.

Po onom što si naveo, super izbor je već pomenuti KX-TCD 210. Poseduje imenik od 200 brojeva, identifikaciju, osvetljenu tastaturu i displej (prikazuje tri reda karaktera), odličan spikerfon, polifone melodije, memoriju koja pamti 50 dolaznih i propuštenih poziva, opciju slanja SMS-a (he, ovo ćeš baš koristiti!), noćni mod, nezavisna podešavanja slušalice i baze, "troši" dve klasične AA NiMH punjive baterije, u ruci odaje utisak veoma kvalitetne izrade...
Kupio sam ga pre petnaestak dana (5200 din, ali ima i jeftinije - saznao sam kasno) i veoma sam zadovoljan, zvuk u slušalici je perfektan, ima dobar domet (živim u duplexu - nema nikakvog šuma kada siđem dole, kao ni u hodniku zgrade, a imao sam dobar signal čak i napolju ispred zgrade (živim na 5. spratu)...
Prvi jeftiniji od njega na koga sam naleteo - takođe DECT Panasonic - nije imao osvetljenu tastaturu ni displej (prikazuje jedan red karkatera), a i po drugim specifikacijama bio je znatno slabiji pa sam odustao od te kupovine (oko 3400 din)...

Poslednja izmena:
Ja imam KX-TCA120FX, mali, spikerfon, identifikacija, imenik, plifonija... Dao sam pre cetiri meseca 3850 dinara za njega, moze dosta daleko da hvata ~200m. Ja sam zadovoljan, samo me nervira sto nema pozadinsko osvetljenje, ali kada se to izuzme telefon je odlican...

Evo na primer neka prodavnica u starom merkatoru. Pre neki dan prijatelj kupio za 4500 din.

Inace takodje mislim da je 210 best buy model trenutno, ja sam ga isto odabrao. Ima sve sto je potrebno i korisno, a na primer kolor display i slicne nepotrebnosti koje imaju skuplji modeli, bas nemaju nikakvu svrhu na fiksnom telefonu.

Pogledaj u Tehnomarket Evropi bilo je do skoro General Electric(ili Electronic nisam siguran kako pise)lice na Siemens Gigaset,neverovatno su dobri telefoni,to pricam iz licnog iskustva s'obzirom da posedujem komada dva :d

DjuRaSiN je napisao(la):
Pogledaj u Tehnomarket Evropi bilo je do skoro General Electric(ili Electronic nisam siguran kako pise)lice na Siemens Gigaset,neverovatno su dobri telefoni,to pricam iz licnog iskustva s'obzirom da posedujem komada dva :d
Odlicni su to telefon (Gigaset serija je zaista jako kvalitetna), ali su ruzni u PM... ;)

Panasonic KX-TCD300 imam vec par meseci.

-200 brojeva imenik
-spikerfon
-osvetljenje tastature
-ekran u boji
-CallerID
-2xAAA Nixx baterije (2-3 dana intenzivnog pricanja)

Zadovoljan. Dvoumio se izmedju tog obicnog i ovog ekrana u boji. Medjutim kad sam upalio ovaj u boji, to je bilo to, onaj obicni vise nisam ni gledao :)

Trebalo bi da je oko 65e, mada proveri negde tacno za cenu. Ja sam ga kupiio u Genelu gde je bio i najjeftiniji i generano svi panasonic telefoni.

E da se nadovezhem sa pitanjem da ne otvaram temu. Treba mi DECT sa dve slushalice koji medjusobno mozhe da prebacuje pozive...znachi u toku razgovora da zvoni druga slushalica. Da li postoji tako neka opcija? Nisam upucjen u tematiku ..ali dojadilo mi je da se derem MAMA kad se javim a nju trazhe;)
Znam da cje sada neko da se javi da postoji ID ...ali postoje ljudi shto zovi i nju i mene < rodbina> .......

isnogood je napisao(la):
E da se nadovezhem sa pitanjem da ne otvaram temu. Treba mi DECT sa dve slushalice koji medjusobno mozhe da prebacuje pozive...znachi u toku razgovora da zvoni druga slushalica. Da li postoji tako neka opcija? Nisam upucjen u tematiku ..ali dojadilo mi je da se derem MAMA kad se javim a nju trazhe;)
Znam da cje sada neko da se javi da postoji ID ...ali postoje ljudi shto zovi i nju i mene < rodbina> .......

Za druge modele ne znam, ali znam da to radi na Siemens Gigaset modelima. Znaci, prebacivanje veze u toku razgovora sa jedne na drugu slusalicu, ili razgovor izmedju samo dve slusalilce (bez koriscenja telefonske linije, naravno).

Pretpostavljam da to radi i kod ostalih proizvodjaca, ali ipak proveri pre kupovine.

Pozdrav

Svim ? Radilo bi na gorepomenutom 210 ?

To bi trebalo da je standardno za svaki DECT, pošto DECT podrazumeva umrežavanje više slušalica i baza u jedinstven sistem, nezavisno od proizvođača.

e,da!

da li signali tih bežičnih telefona utiču na signal bežičnog miša?
isqstva :D
dobar sajt videofon.co.yu... šteta što nema žične telefone u ponudi :(

nidza je napisao(la):
To bi trebalo da je standardno za svaki DECT, pošto DECT podrazumeva umrežavanje više slušalica i baza u jedinstven sistem, nezavisno od proizvođača.

Da, ali da bi mogao da povezes uredjaje vise proizvodjaca, moraju da podrzavaju GAP (General Access Profile) standard.

Nazad
Vrh Dno