Jel na TCL misliš?Bar da je tezina spoljne jedinice 25kg, inace je 20kg sto je bas malo 🤔
Ima vise tih podmodela IF IFS,TPH,TPG.XA73IS bi trebalo da ima 24kg tesku spoljnu jedinicu,pise na tablici klime.Kako ti je se pokazala ta klima za grejanje,koliko modulira najnize?Jel na TCL misliš?
Meni nešto u glavi kad sam je kupio kao da je po specifikaciji bila 22,5 kg. Sad vidim i na Tehnomedija i na Metalac sajtu stoji 24kg. Ko će ga znati šta je tačno. Ja je nisam merio
A sta ti znaci tih 5kg u tezini spoljne jedinice? Vidim da se ovde kuka na razlicitim temama, a bukvalno neke klime mozda imaju samo teze kuciste od ostalih (ili neke komponente kome nikome ne igraju ulogu), a npr komponente iznutra su im iste tezine i doci ce neko i reci ta je klima bolja jer je teza spoljasnja jedinica za dve-tri kileBar da je tezina spoljne jedinice 25kg, inace je 20kg sto je bas malo 🤔
Mozda ona nije miljama bolja od TCL-a, ali neki minimum(ako je moguc), ne geldati ispod 24kg. Sta je klima od 20 kg, nikolikog izmjenjivaca i kompresora, nista i za hladjenje da se koristi ima da se pomuci. Sto se tezine i vaganja tice, u kilazi ne lazu, to sigurno radi transporta, tako da mozda efikasnost slazu, ali kilazu nikako, u ostalom ta nekolika kila su vise izmjenjivac nego kompresor.Samim tim uopste ne gledam kao neko validno poredjenje da li je spoljasnja jedinica te TCL klime 21kg tezine, a da npr VOX ima 23kg SJ i da je ona miljama bolja od TCL-a.
Najniže 420w. Kod mene ta klima služi za dogrevanje prostorije od 32m² i radi kao on/off. Dobro je što se prilikom paljenja ne zaleće već kreće od nekih 500 + w. Retko kad ide nešto više. Preko dana se ne pali često jer radi grejanje, ali noću je sama pa tu radi malo više. Na slici je grafikon iz Tapo utičnice pa ko se malo razume može iz njega da nešto vidi. Inače klima od kad je ugrađena u novembru možda je ugašena svega 3 puta na po 15 minuta zbog pranja filtera.Ima vise tih podmodela IF IFS,TPH,TPG.XA73IS bi trebalo da ima 24kg tesku spoljnu jedinicu,pise na tablici klime.Kako ti je se pokazala ta klima za grejanje,koliko modulira najnize?
Ima Mute to je niže od Low i radi na grejanju.Da li taj TCL ima nizu brzinu od Low brzine kod Vox-a? Vox je ima ali samo za FAN i Cool modove preko aplikacije, na grejanju ne moze nize od Low.
Moj stari Galanz 12 ima 30 kg a novi Vox 18 28 kg! Gde je ta kilaza kod Galanza ne znam, a Vox je jaci da ne slazem 3 puta minimum!Двостепени компресор, већи измењивач са гушћим распоредом цеви у њему, већу површину самог измењивача (веће ламеле).
Мој стари Галанз 12 је имао 30+ кг.
Лим на свим климама је мање више исти. Има нешто и у завршној обради и склапању да не би тандркало.
Ne poredimo ih, samo navodimo kako je tehnologija vremenom napredovala i da ne moze striktno da se gleda ako je klima teza da je i bolja/jaca, pa makar uporedjivali i dve inverter klime sa r32 gasom. Recimo, moj Vox 18 ima 28kg a ima 12 tica sa 30+ kg a, jel mislis da su one jace od ovog Voxa, pa nisu, mozda su kvalitetnije, tise, al jace nisu, na to se misli.Ne znam samo kako uspevate da poredite tezinu starih klima i novih invertera sa R32 gasom...
Nove su lakse i efikasnije u radu.
Nadjite novu, tesku inverter klimu sa R32 gasom... ona je sigurno najbolja.
To si u pravu. Od sad idem sa vagom kad kupujem klimu!te karakteristike i specifikacije dimenzije tezina i velicine klima na raznim sajtovima su cesto potpuno netacne.
na to sam vec vise puta skretao paznju da tim podacima ne treba verovati jer se kopiraju sa sajta na sajt i ako su potpuno netacni i pogresni.
niko ih ne proverava, bar da se neko potrudio da ih prepise iz specifikacije sa kutije ili sa sajta proizvodjaca.
Ali obavezno prvo potraži da ti otvore SJ da vidiš da nema neki teg unutra. Ili akumulator od FAP-a.To si u pravu. Od sad idem sa vagom kad kupujem klimu!
Cini mi se da je gree clivia 18 bila okKoja je preporuka od 18-ica? Npr Vivax AERI+ ako je ima u toj izvedbi i slicne sa boljim stepenom iskoriscenja. Obavezno sa grejacem tacne.
Teže su jer se sad samo prepakuju stari modeli on/off klima. Razvoj takvih uređaja je završen, samo se povremeno menja plastika.Evo malo guglam po sajtu jednog proizvodjaca i obracam paznju na tezine klima i primecujem da su obicne ne inverter klime teze po nekoliko kilograma od R32 invertera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari