Šta je novo?

Jeftine klime

Eto, nije sve VOX iz iste fabrike/dobavljača.

Mesas babe i zabe, i Samsung ima odlicne televizore a klime su im krs.
Za VOX klime pravi AUX koji su ok brend.
Ko zna ko im pravi ostalo.
Samsung klime su odlicne, na nivou Fujitsua i LGa, u svetu se kotiraju samo ispod Mitsubishija, Daikina, Toshibe i Panasonica.

Vox klime kao sto je vec vas par napisalo pravi Aux i pokazale su se kao pouzdane, ima ljudi ovde koji ih koriste za grejanje i hladjenje nekoliko godina vec.
I slazem se da ne treba brend gledati jednako za svaki proizvod, pa cak i da sve sami prave.

Poslednja izmena:
I kad dnevna bude -5 a noc ispod -10.
Napisao sam kako radi više što se tiče toga kako drži temperaturu i slično, isto se ponašala i pri hlađenju i takođe ispalo da je prejaka za taj prostor.
Međutim evo par komentara kao da jedva čekate da se javim kako radi loše na minusu 😂 Meni za te potrebe i ne treba niti me zanima kako radi na ispod -10, imam drugi primarni izvor grejanja...

Jedan off sto se vox, brenda tiče, Mene vise u životu vox nece videti, kupili seckalicu za povrće prokliza plastični deo sto okreće nož, daju drugu, isto prokliza nakon nekog vremena na kraju mi vrate pare. Mašina za sudove, majstor dolazio 5 puta, jednom menjana posuda za so, radila god dana sad opet isto cekam da stignu delovi pa da majstor zameni

Cim zameni udaja, sreca pa je još pod garancijom. Vox klimu necu uzeti ni za dzabe koliko god je dobra, hvala lepo sto se mene tice.
Vox klime su rebrand, uglavnom AUX (bar za IHD model)
I kad dnevna bude -5 a noc ispod -10.
Tad su lakši uslovi, jer skoro da nema vlage u vazduhu. Najgore je od nule do pet

Gree je Xiaomi u svetu telefona, hardver dobar al softver kao da ga je baba heklala..

ja imam G-TECH i radi kao on off, nabije temp i onda se ugasi, dzabe joj sve funkcije jacina i kvalitet naspram jeftinijih klima kad tako radi

Retko koja Gree radi kako treba, sto se tice preciznosti i kulture rada, a u tome i jeste poenta invertera. Ako ne modulira nisko i ne odrzava temperaturu precizno gubi se smisao kupovine invertera, to je onda obicna on off klima a samim tim se gubi i kvalitet i performanse grejanja zbog cega su inverteri i izmisljeni.

Retko koja Gree radi kako treba, sto se tice preciznosti i kulture rada, a u tome i jeste poenta invertera. Ako ne modulira nisko i ne odrzava temperaturu precizno gubi se smisao kupovine invertera, to je onda obicna on off klima a samim tim se gubi i kvalitet i performanse grejanja zbog cega su inverteri i izmisljeni.
Zavisi i od prostor
Kod mene u 60m2(40m2 otvoreni i 20m2 spavaca) tesko da ce mi neka spusta na grejanje ispod 300w
Evo trenutno kako mi radi Amber 9 Premium
Zadata 23c Fan 3 u kuci bilo 20c
Povukla muski 1700w neki 30-40min i posle spustila na 500-550w i odrzava u stepen temp.
Screenshot_20240915-140027.png
Termometar je 7m udaljen od klime
IMG_20240915_140158.jpg

Zavisi i od prostor
Kod mene u 60m2(40m2 otvoreni i 20m2 spavaca) tesko da ce mi neka spusta na grejanje ispod 300w
Evo trenutno kako mi radi Amber 9 Premium
Zadata 23c Fan 3 u kuci bilo 20c
Povukla muski 1700w neki 30-40min i posle spustila na 500-550w i odrzava u stepen temp.
Pogledajte prilog 458171
Termometar je 7m udaljen od klime
Pogledajte prilog 458172
Gde je najbolje postaviti ovaj digitalni termometar? U sobi gde je klima, u najodaljenijoj sobi, na visini ili na stolu nekom? Da li staviti na zid u visini prekidača za svetlo?

Koliki prostor si grejao na -10?
Meni nije uspela da ugreje 28 kvadrata na vise od 20-21 stepen.
20m². Na zadatih 22°C prebacuje za oko 1 - 1,5°C, znači održava na nekih 23 - 23,5°C bez problema. Nisam joj zadavao neku veću temperaturu tipa 25-26 da vidim kako će se ponašati, ali deluje kao da ima snage. Čak je bilo i snega i leda na spoljnoj jedinici. Kuća, severna strana, slaba izolacija.

Postavis u sobi gde boravis na neki 1m (visina) i da ne bije klima u njega...
Hvala. Imam ovaj digitalni termometar koji je povezan sa kotlom za gas. Nisam imao prilike gde da ga proverim ali mislim da je precizan. Videću da li će značiti što će biti korišćen u vezi klime.

Prilozi

• IMG_20240915_185956.jpg
    IMG_20240915_185956.jpg
    151 KB · Pregleda: 26
Kod mene trenutno 23.2 bez grejanja a jutros je bilo 23.8. Toplo leti toplo zimi 😅 🫣

Šta se predlaze za grejanje, prostorija od 30ak kvadrata. Jel ima neka proverena 12ica, do 50k din? Pozeljno da ima grejac tacne.

Eventualno Hisense Energy SE 12k KA35XR0E, ako naletiš na neku dobru akciju.
Ili povoljnija Vox IHD12, mada nema grejač tacne ako se ne varam.

Puno mi je 63k. Jer nece non stop da se koristi, pa necu sigurno preko racuna za struju da osetim tu razliku dok je ona ispravna. 😀

Ako bih zrtvovao grejac tacne(da ga nema), sta onda dolazi u opticaju od proverenih do tog budzeta, sa sto vecim realnim scop-om?

Fora je sto u toj kuci nece non stop da se boravi, vec 2 nedelje se boravi, 2 nedelje se ne boravi, i tako tokom cele zime. Leto je nebitno.

Pokusao sam traziti ali nigdje ne nalazim info. Kako aktivirati i feel opciju na aeri+ jer na daljinskom nemam i feel button?

Puno mi je 63k. Jer nece non stop da se koristi, pa necu sigurno preko racuna za struju da osetim tu razliku dok je ona ispravna. 😀

Ako bih zrtvovao grejac tacne(da ga nema), sta onda dolazi u opticaju od proverenih do tog budzeta, sa sto vecim realnim scop-om?

Fora je sto u toj kuci nece non stop da se boravi, vec 2 nedelje se boravi, 2 nedelje se ne boravi, i tako tokom cele zime. Leto je nebitno.
Ako ces ozbiljno da se grejes i to kvadraturu od 30+ kvadrata onda bih preporucio da ides na Hisense, ustedi jos koji dinar i uzmi je recimo na ananasu za 61k.

Hisense Energy Pro QH35XV3A​

Ta Vox IHD12 ce se muciti da ugreje to na ispod 6-7 stepeni spoljne ako uopste i uspe da zagreje.
Meni nije mogla da ugreje dnevnu sobu od 28 kvadrata na vise od 20-21 kad je spoljna ispod 7-8 stepeni.
Ide cesto u defrost i fali joj snage za grejanje vece kvadrature. Na hladjenju se super doduse.

Jedan off sto se vox, brenda tiče, Mene vise u životu vox nece videti, kupili seckalicu za povrće prokliza plastični deo sto okreće nož, daju drugu, isto prokliza nakon nekog vremena na kraju mi vrate pare. Mašina za sudove, majstor dolazio 5 puta, jednom menjana posuda za so, radila god dana sad opet isto cekam da stignu delovi pa da majstor zameni

Cim zameni udaja, sreca pa je još pod garancijom. Vox klimu necu uzeti ni za dzabe koliko god je dobra, hvala lepo sto se mene tice.
Ne primaj to previše k' srcu. Veruj mi da pravila nema. Što se tiče seckalice, mi kupili Boš i trajala nekoliko godina. Naravno, bila je među najskupljima. Kinez "čop čop" što je prodavao onaj kuvar sa RTS još pre 20 godina, bila 3x jeftinija i trajala 5x duže. I da, na kraju se svima "pojede" zupčanik jer je od plastike.

Zato VOX IJL12 ima grejac tacne i bolja je na grejanju od IHD12
29kg spoljašnja na IHD12 a 22,5kg na IJL12 spoljašnja, a ova manja bolja??? Unutrašnja isto lakša, za kilo ipo. COP/SCOP bolji na IHD12... Nisam je testirao, ne tvrdim ništa, samo mi čudno.
Ako ces ozbiljno da se grejes i to kvadraturu od 30+ kvadrata onda bih preporucio da ides na Hisense, ustedi jos koji dinar i uzmi je recimo na ananasu za 61k.

Hisense Energy Pro QH35XV3A​

Ta Vox IHD12 ce se muciti da ugreje to na ispod 6-7 stepeni spoljne ako uopste i uspe da zagreje.
Meni nije mogla da ugreje dnevnu sobu od 28 kvadrata na vise od 20-21 kad je spoljna ispod 7-8 stepeni.
Ide cesto u defrost i fali joj snage za grejanje vece kvadrature. Na hladjenju se super doduse.
Jel' ispravna ta klima? Koliko kvadrata, kakva je izolacija, jel' bilo leda u tacni?

29kg spoljašnja na IHD12 a 22,5kg na IJL12 spoljašnja, a ova manja bolja??? Unutrašnja isto lakša, za kilo ipo. COP/SCOP bolji na IHD12... Nisam je testirao, ne tvrdim ništa, samo mi čudno.

Jel' ispravna ta klima? Koliko kvadrata, kakva je izolacija, jel' bilo leda u tacni?
IHD12 nema 29 kg, ima 26 kg!
IJL12 ima 22 kg ali ima grejac, ne mrzne zimi zato bolje greje. IHD12 je jaca klima ali na hladjenju. Ja imam IJL18 sa grejacem 28 kg, nikad nije zaledila, mada nisu ni bile neke zime, max -10 'c

IJL12 ima identicne specifikacije kao IVA, IHD12 je veca i teza ali i jeftinija.

Nazad
Vrh Dno