Šta je novo?

Hardver Jeftina PCI-E grafika sa HDMI konektorom

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Dobar dan.
Ima li neko neki predlog jeftiniju PCI-e grafičku kartu a da ima HMDI port?
Do sad sam imao grafiku sa 2 DVI konektora koja je radila korektno, ali nov monitor ne podržava nit DVI nit VGA.
Probao sam neki konvertor sa DVI na HDMI, ali dobijam poruku "current input timing is not supported". Pretpostavljam da je do ovog konvertora, ali ono što me dodatno buni je i to što neće da prikaže ni post-BIOS ekran već samo poruku "not supported.
Ostaje mi da probam Hamin DVI2HDMI kabl koji kao podržava 4K, ili novu karticu. :)

Ja sam jos davno probao nesto slicno i nisam imao srece sa tim adapterima.
Mozda ti je najbolje da uzmes neku jeftinu graficku i zavrsis pricu.
Koji budzet si mislio, polovno okej?

Nvidia GT 1030

nisam znao da joj je cena ~9K rsd 😱 🤯 mislio sam da je max 6K, ipak je poprilično matora a i slaba

6K je još matorija GT 710, koja je bukvalno za bacanje slika

Poslednja izmena:
Sve mi je OK, dok mogu da iskoristim stari monitor da instaliram drajvere, ako ne proradi iz prve. :)
U sustini mozes bilo koju graficku sa HDMI portom da uzmes a da je izasla u poslednjih 10 godina i bices okej.
Ako hoces nesto jeftino, polovno a da mozda nekad odigras nesto mozes uzeti GTX 1060 sa KP za ~50e.
Ako ces novo onda mozes GT 710 ili GT 1030, obe su slabije od ove gore poprilicno ali bar dobijas novo.
U svakom slucaju ako ne igras nista i ne radis nista sto zahteva GPU onda uzmi sta god ti padne pod ruku sa HDMI portom.

To je neka stara desktop mašina koja služi za surf, word i eventualno slanje .torrent na NAS. :)

Nađoh
  • GeForce 9600 gt 512mb 256bit ddr3 HDMI
  • Asus EAX 5450 1Gb
za po 2.500 dinara.
Valjda će poslužiti...

Uzmi tu 5450, trebalo bi da radi okej sa windows default legacy drajverima.
EDIT: Imas na KP za 15e da biras GT 710, novija je 4 godine od te ako ti nesto znaci.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno