Šta je novo?

Jeftina konfiguracija

cisco

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2003
Poena
715
Racunar je namenjen deci od 5 i 7 godina - crtaci i nezahtevne igrice (nista u 3D, zato samo integrisana grafika), dok ce roditelji da ga koriste za Internet, Skype, gledanje slicica i filmica sa digitalca. Ukoliko se deca navuku na igrice, mozda se doda neki 4670 za godinu-dve. Sta mislite o ovome:

Intel Celeron E3200, 2.4GHz Box, dualcore, Cena: 3.740 din.
GigaByte GA-G31M-ES2C, Cena: 3.640 din.
2x1GB DDR2 OCZ, 800MHz Value CL5, Cena: 2.140 din.
DVD+-RW LG GH22NS50, Cena: 1.820 din.
LC Power ATX Midi Tower 648B, 420W, Cena: 3.420 din.
500GB WD AAKS, SATA2, 7200rpm, 16MB, Cena: 4.170 din.
Monitor ? - predlozite nesto za ~ 9000 da sve ukupno ne predje 300 evra. Najverovatnije neki 19" 1440x900 (ovi novi od 18.5" lice na igracke). Predlozite nesto.

Ukupna cena: 18.930 din + monitor.

Da li je ovo kuciste/napajanje dovoljno bolje od Blueberry da opravda 1000 din visu cenu? Nikakav OC nije planiran. Kinta je bas nategnuta i ako treba nesto poboljsati, onda obavezno nesto drugo smanjiti (krenulo se od 15-16 hiljada za racunar, doslo se do 19 i stvarno ne bi trebalo vise).

Hvala svima

edit: greska u kucanju naslova. :S:

Poslednja izmena:
Da li je ovo kuciste/napajanje dovoljno bolje od Blueberry da opravda 1000 din visu cenu? Nikakav OC nije planiran. Kinta je bas nategnuta i ako treba nesto poboljsati, onda obavezno nesto drugo smanjiti (krenulo se od 15-16 hiljada za racunar, doslo se do 19 i stvarno ne bi trebalo vise).

Hvala svima

edit: greska u kucanju naslova. :S:

A da razmislis i o AMD platformi?

JW-RS780UVD-AM2+ (128M side port memorije) i Sempron LE 140, uz disk od 320GB bi posao odradili, po meni, bolje. ATI3200 je ipak malo bolji od Intelovog grafickog resenja. Ovo je skuplje nekih 400-500 dinara (uz Blueberry 832 kuciste).

Današnji klinci roditeljima ne zadaju tako lake zadatke što se tiče 'običnih' igrica.
Imam klinju od 5 god. Obožava junake crtanog filma Cars i naravno propratne igre, jedna od takvih (fenomenalna je) je Mathernational. Treba li da napomenem da za ovu Disney igricu ne bi valjalo imati karticu ispod nVidia 9400GT ili ATI 3650 ? Gde li su tu ostali junaci? Trenutno kod mene ATI HD4670 512DDR3 nekako zadovoljava potrebe, ali dete od 5 god. gleda najave novih stvari, a ja siromah hardversku zahtevnost. Blago njima sa školarcem koji ima 'dodatne informacije'...

Hvala svima, a moze li Codegen 400W da pogura ovo gore? Frontier i Zito se takodje pominju ali bas toliko nisko ne bih isao.

Gaston, nekako sam i krenuo od AMD platforme rukovodeci se onim da u low budget segmentu AMD daje vise, ali mi sve ispod Athlon II X2 240 izgleda slabo (mozda gresim, slabije pratim desavanja u poslednje vreme). S druge strane i X2 240 uz odgovarajucu plocu dosta dize cenu i onda dodjemo do momenta da za jos malo moze da se uzme neka DD3 varijanta.... i eto nas debelo preko budzeta. Kao platforma (ukljucujuci grafiku) Sempron + ATI su mozda bolje resenje ali igrice koje se igraju u komsiluku su (za sada) jos uvek samo 2D. Kada dodje vreme da treba grafika, ubacice se nesto (polovno) sa slabijom potrosnjom i to je to. Treba ostaviti roditeljima otvorenu mogucnost za "ako budes odlican, dobices grafiku..." :d

Vukasine, imam i ja klinku od skoro 7 godina ali igrice koje igra su samo one koja ja donesem. Sada je krenula u skolu, mozda sazna za neku 3D igricu pa da tata ima izgovor da kupi novu grafiku :eyebrows:

Hvala svima, a moze li Codegen 400W da pogura ovo gore? Frontier i Zito se takodje pominju ali bas toliko nisko ne bih isao.

Gaston, nekako sam i krenuo od AMD platforme rukovodeci se onim da u low budget segmentu AMD daje vise, ali mi sve ispod Athlon II X2 240 izgleda slabo (mozda gresim, slabije pratim desavanja u poslednje vreme). S druge strane i X2 240 uz odgovarajucu plocu dosta dize cenu i onda dodjemo do momenta da za jos malo moze da se uzme neka DD3 varijanta.... i eto nas debelo preko budzeta. Kao platforma (ukljucujuci grafiku) Sempron + ATI su mozda bolje resenje ali igrice koje se igraju u komsiluku su (za sada) jos uvek samo 2D. Kada dodje vreme da treba grafika, ubacice se nesto (polovno) sa slabijom potrosnjom i to je to. Treba ostaviti roditeljima otvorenu mogucnost za "ako budes odlican, dobices grafiku..." :d

Vukasine, imam i ja klinku od skoro 7 godina ali igrice koje igra su samo one koja ja donesem. Sada je krenula u skolu, mozda sazna za neku 3D igricu pa da tata ima izgovor da kupi novu grafiku :eyebrows:

Nisam ja predlozio 780 plohu zbog klinaca, nego sam imao na umu roditelje :d Zvace oni tebe da im pojacas masinu vrlo brzo. Cim se navuku... ;)

Vrh Dno