Vec par godina imam BTC 8190URF bezicnu tastaturu i mogu sve najbolje reci o njoj. Nema trekbol, vec samo veliki skrol, ali su joj dugmici izuzetno kvalitetni ( u rangu sa Logitech i Microsoft tastaturama ) i posle dosta maltretiranja sve na njoj jos uvek sve radi kako valja

. Baterije (2) punim dva puta godisnje, a nikada nisam imao problema sa ometanjem ( sto mi se desavalo sa A4 bezicnim RF misem ).
RF baza se prikljucuje na USB, a jedino moze da ti zasmeta sto je raspored slova yu ( mislim da drugi modeli nisu uvozeni ).
Kostala je oko 40 evra, a uz nju dolazi i mis, koji ne koristim ( mada nije los ... ).
A kod kupovine obrati paznju pre svega da veza sa bazom nije IC, jer tada mora da postoji opticka vidljivost izmedju uredjaja i baze. Bluetooth veza je najbolja varijanta, pouzdanija i veceg dometa od radio ( RF ) veze, ali se i vise placa, a i izbor uredjaja nije toliko veliki. Sto se miseva tice, bitna je i potrosnja i nacin punjenja baterija. Ja mislim da je najbolje resenje bezicni mis sa AA baterijama, koji istovremeno moze da sluzi i kao punjac, jer te baterije imaju veci kapacitet od AAA, a ako se pune kroz mis, onda ih nije potrebno stalno vaditi.