Šta je novo?

Jeftina bežična sekundarna tastatura sa touchpadom ili trackballom

galisnik

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2006
Poena
345
Koju mi bežičnu tastaturu predlažete (i da ima nešto kao trekball sa sobom) i koji su problemi wireless ulaznih uređaja kao što su miš i tastatura - na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine?

Ja imam Logitech Dinuovo (kupio od Pece aka Benchmark :) ) i prezadovoljan sam, nisam probao druge ali ova tastatura vredi svaki dinar.

Vec par godina imam BTC 8190URF bezicnu tastaturu i mogu sve najbolje reci o njoj. Nema trekbol, vec samo veliki skrol, ali su joj dugmici izuzetno kvalitetni ( u rangu sa Logitech i Microsoft tastaturama ) i posle dosta maltretiranja sve na njoj jos uvek sve radi kako valja :). Baterije (2) punim dva puta godisnje, a nikada nisam imao problema sa ometanjem ( sto mi se desavalo sa A4 bezicnim RF misem ).
RF baza se prikljucuje na USB, a jedino moze da ti zasmeta sto je raspored slova yu ( mislim da drugi modeli nisu uvozeni ).
Kostala je oko 40 evra, a uz nju dolazi i mis, koji ne koristim ( mada nije los ... ).
A kod kupovine obrati paznju pre svega da veza sa bazom nije IC, jer tada mora da postoji opticka vidljivost izmedju uredjaja i baze. Bluetooth veza je najbolja varijanta, pouzdanija i veceg dometa od radio ( RF ) veze, ali se i vise placa, a i izbor uredjaja nije toliko veliki. Sto se miseva tice, bitna je i potrosnja i nacin punjenja baterija. Ja mislim da je najbolje resenje bezicni mis sa AA baterijama, koji istovremeno moze da sluzi i kao punjac, jer te baterije imaju veci kapacitet od AAA, a ako se pune kroz mis, onda ih nije potrebno stalno vaditi.

Poslednja izmena:
Ima li posle 2 godine neki savet za update ovde? :D
Tražim isto neku wireless mini tastaturu za preporuku - bez numeričke a sa trackball ili trackpad, tipa ovako nešto:
kbmwtb.jpg

ili http://www.adesso.com/products_detail.asp?productid=336
Još bolje ako je RF!

Poslednja izmena:
Takodje, ako ima neka jeftinija wireless tastatura, mish ne treba, ali obavezno na sebi da ima trackball ili touchpad...Ono, msn i forumi iz kreveta, nikakav ozbiljan rad :)

Da osvežimo temu, sa osvrtom na ponudu u 2009.

U prethodnom postu je postavljeno pitanje, ko zna odgovor? :)

Poslednja izmena:
Uf da, ovako nesto i meni treba! No, da li ima nesto slicno u cenovnom rangu od 4000 do 6000 dinara? diNovo mi je preskupa!

Da li Logitech MediaBoard Pro radi samo na PS3? ili moze da se tera i na PC? Ovo mi je dosta interesantno...

Nazad
Vrh Dno