Šta je novo?

Periferni uređaji Jeftin UPS sa USB-om - preporuka?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

nemanja010

Cenjen
Učlanjen(a)
29.07.2012
Poena
170
Pozdrav.

Potreban mi je neki UPS koji ce moci da sluzi kao zastita za mali NAS server koji imam u kuci i koji ce moci da posalje komandu serveru da se "gracefully" ugasi, kako mi ne bi riknuli diskovi u roku od mesec dana.
Server je neki stari Lenovo ThinkCentre, mislim da ne povlaci vise od 60W i radi pod linuxom, naravno.

Jel imate preporuku za neki konkretan model za sto manje para, bilo nov, bilo polovan, do 50ak evra?
Gledao sam APC i Eaton varijante na KP ali ne znam da li ima neke razlike u specifikacijama.
Pretpostavljam da cu baterije morati da menjam na bilo kom koji pazarim polovno.
Bilo bi lepo da ima i zastitu od udara groma kakvu takvu, posto bih nakacio i TV i ruter ako ima dovoljno uticnica.

Hvala.

Pogledaj Legrand model od 800VA.
Ja sam pre njega terao APC Smart UPS-eve preko njihovog serial porta (preko apcupsd) i radilo je odlicno. E posto su otisli u staro grozdje uzeo sam ovaj Legrand.

KEOR SP 800 - 800VA/480W Line Interactive with AVR, Simulated sinewave, IEC - German std., Outlet - 1x IEC + 1x German; Communication Port - USB port, Quantity of internal batteries - 1pcs 12V 9Ah,

Edit: naravno iskljucivo teram GNU/Linux zato i odgovaram.

P.S. takodje imas i Borik Plus modele - isto imaju usb port i rade uz blaster driver na GNU. Imam i njega...

Nazad
Vrh Dno