Šta je novo?

jeftin DVD stand-alone player, gde, pošto?

glisoni

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Gde u NS (eventualno u BG) ima da se uzme jeftin DVD player, dakle stand-alone (ono, za ispod TV-a ), reda do 50-tak EUR, a da sigurno može da čita DVD+-RW diskove. Dakle, hoću da počastim matore za novaka, pa da im onda na RW-u pakujem moje DivX da gledaju.
Eto, ako iko zna, pomagajte, nova godina i PDV se bliže, da obavim to na vreme

Na stand Alone uredjaje se i sada placa porez (osim u specijalnim slucajevima ;)), dakle PDV ti nece uticati na cenu, a za 50-ak evrica, sa DivX-om i titlovima za iste (predpostavljam da su i oni pozeljni) tesko da es bilo sta da pronadjes :(

Update: osim ako pod "pakovanje" ne podrazumveas da ces filmove da im prebacujes u VCD/SVCD...

Poslednja izmena:
PJ je napisao(la):
Update: osim ako pod "pakovanje" ne podrazumveas da ces filmove da im prebacujes u VCD/SVCD...

Upravo to, dakle filmove ću da vraćam u mpeg2, proces je relativno prost, a bez ikakvih promena (subjektivnih) u kvalitetu slike, mogu da se ubace po dva čak i tri divx-a, na jedan DVD.

Dakle, treba mi najprostiji, najobičniji DVD player (ne DivX player) koji jedino treba da extra ima opciju da čita dvd+-rw diskove.

Ako znaš gde toga ima, ili možeš da nabaviš nešto slično, javi mi. Ova molba se odnosi na sve članova benča.

Nisam se sretao sa velikim brojem DVD playera, ali samo neki modeli od pre 2-3 godine su se bunili sa pojedinim formatima snimanih medija....ovi noviji gutaju sve. Ali kada pronadjes model, lako ces na NET-u da utvrdis sta cita, a sta ne...

Gde kupiti? Pa jos u NS...nemam pojma :(

Imas u neckermann-u home video Pro vision (austrijska firma) koji izmedju ostalog podrzava i DivX, ima RDS tuner, satelite 4x10 i vufer 40w, a cena je samo 7500 dinara. Problem je sto se zbog velike potraznje ceka oko mesec dana. Ja sam isti hteo mojima da uzmem za NG. Inace model mozes da pogledas na www.provision.co.at a model je DHT602.
E ja imam jedno pitanje koje nije vezano za topic a odnosi se na to kako da prepoznam da li je neki DVD konverzija sa divX-a a ne kopija sa original DVD-a. Imam par diskova koji su punog kapaciteta (oko 4,4Gb) sa 5.1 zvukom ali bez menija (uglavnom noviji naslovi)> Koliko zauzima film kada se iz divX-a prebacuje u DVD ?

A imas i Elite (bugarska firma) cena je oko 45 evra u Metrou. Vidi neka ti neko donese.

delboy je napisao(la):
E ja imam jedno pitanje koje nije vezano za topic a odnosi se na to kako da prepoznam da li je neki DVD konverzija sa divX-a a ne kopija sa original DVD-a. Imam par diskova koji su punog kapaciteta (oko 4,4Gb) sa 5.1 zvukom ali bez menija (uglavnom noviji naslovi).Koliko zauzima film kada se iz divX-a prebacuje u DVD ?

Pa, to jedino odokativno, mada nije teško, bitno je da posmatraš pozadinu kadra, na DVD-u je nivo detalja očuvan u mnogo većoj meri nego na divx/xvid materijalu. Recimo tapete na zidovima, ili recimo brod u daljini,...DVD napravljen od divx-a naravno neće imati te detalje, nego će pozadina kadra obično biti zamućena i prazna.

Ovi diskovi bez menija a pune dužine verovatno nisu pravljeni od divx-a, već najverovatnije (99%) "šrinkovani" tj rekompresovani sa DVD-9 diska (8.5 GB) da bi stali na DVD-5 disk (4.7 GB).

Što se dužine divx->DVD tiče, pa zavisi od dužine filma, protoka koji definišeš,...recimo onako ugrubo, 1 sat = 1 GB daje neki solidan kvalitet gde se razlika u slici ne primećuje.

A imas i Elite (bugarska firma) cena je oko 45 evra u Metrou. Vidi neka ti neko donese.

Gde si i kada to konkretno video? Imam rođake u Pečuju, pa da ih o'ma cimam ako još ima.

Poslednja izmena:
Ako imas nkog na strani pazari Toshiba 340 DVD, za oko 82-88 € i da te Bog vidi.

zormanic je napisao(la):
Ako imas nkog na strani pazari Toshiba 340 DVD, za oko 82-88 € i da te Bog vidi.
Da ja imam toliko para da potrošim, onda bih već nekako nakarikao još 20 za Sky i gotov posao. Ovako, tražim nešto ultra jeftino.

glisoni je napisao(la):
Gde si i kada to konkretno video? Imam rođake u Pečuju, pa da ih o'ma cimam ako još ima.

Imas u posledenjem katalogu Metroa za Bugarsku. Cena mu je oko 90 leva, sto mu dodje 45 evra. Inace Elite je bugarska firma, a konkretan model mozes da pogledas na www.elite.bg. Model koji cita divX je neznatno skuplji.

Nazad
Vrh Dno