Šta je novo?

jeftin ATI Radeon 8500LE u PC Centru

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Video sam u PC Centru ATI Radeon 8500LE 64MB, DVI, TV Out po ceni od samo 110 evra. Naravno, kartica je NoName. Ima li neko iskustva sa istim? Ako su pozitivna ovo je zasigurno Best Buy na nasem trzistu.

Mogao bi malo vecu reklamu da im das :p :)

Firmama koje rade veleprodaju reklama poput ove ne cini mnogo!

PC Centar radi i maloprodaju.

PCCentar radi iskljucivo maloprodaju, na malo i veliko :D
PCServis je vec nesto drugo.

Ja vam postavih pitanje da li neko ima iskustvo (tj. da li je kupio/probao istu u PC Centru) sa tom karticom koja se nudi po povoljnoj ceni, cisto da se ne zaletim i kupim neki krs, a vi raspravljate da li vrse maloprodaju ili veleprodaju, ili me napadate da je ovo reklama. Nemam mnogo iskustva sa PC Centrom a jos manje sa Ati Radeon 8500 karticom. Ovde je postavljeno gore navedeno pitanje, ako nemate odgovor na njega nemojte da postujete tek da nesto kazete. Nijedan od vas nije odgovorio nista konkretno.

Pa pazi... generalno, od Powered by sam imao jednu u rukama, i imala je gpu/memorija 240/230, sto ce reci manje nego propisana LE brzina. Obicno idu sa Samsungovom 4ns memorijom, koja se i nije pokazala bas kao stabilna, jer nisam mogao da je kloknem ni +15mhz a da ne puknu teksture. GPU je isao stabilno do 255-260, ali preko je vec imao obicaj da posle nekog napora zabode, verovatno zbog nesto losijeg kulera na sebi... To bi bilo to... Mislim da sa na netu video da je proizvodjac Exair, a na kutiji je bio neki divljak sa nekom divljackom facom. Tipa kao Anime crtez. Dobijes i instalacioni cd sa registrovanim PowerDVD-jem. Eto, moje iskustvo...

hvala covek

Wakizashi je napisao(la):
Pa pazi... generalno, od Powered by sam imao jednu u rukama, i imala je gpu/memorija 240/230, sto ce reci manje nego propisana LE brzina. Obicno idu sa Samsungovom 4ns memorijom, koja se i nije pokazala bas kao stabilna, jer nisam mogao da je kloknem ni +15mhz a da ne puknu teksture. GPU je isao stabilno do 255-260, ali preko je vec imao obicaj da posle nekog napora zabode, verovatno zbog nesto losijeg kulera na sebi... To bi bilo to... Mislim da sa na netu video da je proizvodjac Exair, a na kutiji je bio neki divljak sa nekom divljackom facom. Tipa kao Anime crtez. Dobijes i instalacioni cd sa registrovanim PowerDVD-jem. Eto, moje iskustvo...

8500 LE kartice se MNOGO bolje klokuju kad im ubacis BIOS od "ciste" 8500-ke. Moj Hercules nije hteo preko 260 Mhz (memorija) sa originalnim biosom, sa 8500 retail BIOS-om ide do 300. Cisto da se zna. :D

Erm... ne mora da bude... mozda ako im ubacis bios od Build By... Moj Build By 8500LE ide sasvim lepo 300/300 bez pucanja, a dalje nisam isao jer ne znam da li mu je dobar kuler... A i treba utrefiti da radi sa Build By biosem, jer sam negde citao da moze i da ne radi... mislim radi kartica ali bljuvotine na ekranu. Pa onda pada re-flash na slepo :D , pod uslovom da si bio dovoljno pametan da bekapujes original bios :D

A kada sam vec tu...
shagrath-e jel mozes da mi exsportujes tvoje registry podesavanja za tog Herkulesa, posto mi je LE iz kanade pa je NTSC, ali mi je pod Win2k bio regularno PAL B od prethodnog Powered by. I kada sam instalirao nove drajvere zbog UT2003, vratio mi je na NTSC bez mogucnosti promene na bilo sta drugo, a ne bi da brljam po biosu, obzirom da mogu da koristim ATIjevu garanciju jos godinu dana...

Wakizashi je napisao(la):
A kada sam vec tu...
shagrath-e jel mozes da mi exsportujes tvoje registry podesavanja za tog Herkulesa, posto mi je LE iz kanade pa je NTSC, ali mi je pod Win2k bio regularno PAL B od prethodnog Powered by. I kada sam instalirao nove drajvere zbog UT2003, vratio mi je na NTSC bez mogucnosti promene na bilo sta drugo, a ne bi da brljam po biosu, obzirom da mogu da koristim ATIjevu garanciju jos godinu dana...

Jel mislis na ona setovanja iz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\...?
Mada, da budem iskren uopste nemam pojma da li meni radi TV-out, ne koristim ga a BIOS koji sam flashovao je NTSC (samo sam promenio u PAL u editoru pre flashovanja) :D

Nazad
Vrh Dno