Šta je novo?

Jeftin, a tih AM3 kuler?

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Sklopio sam jednu media server mašinu sa Athlon II X2 250 procesorom. Procesor je sa fabričkim kulerom prilično hladan i ne prelazi 40 stepeni u Linxu. Još kad mu budem podesio power states od 250u modela koji ima TDP od 25W hlađenje neće biti nikakav problem.
Jedino me malo muči to što je fabrički AM3 kuler nešto bučniji. Postoji li neki jeftin, a tih AM3 kuler kojeg bih mogao da stavim umesto fabričkog?

Uzeo sam pre skoro mesec dana gore pomenuti TX3 Evo varijantu za x4 975BE..razlika u temperaturi u odnosu na box je znacajna,a buka je totalno nestala..

Svaka preporuka ako ne mislis da ozbiljno klokujes svoj proc:)

U principu kad se underclockuje na 1,6 GHz uz napon od oko 1V mogao bi da se hladi i pasivno, ali ne vidim da negde kod nas ima pasivnih AM3 kulera. Ako nista drugo, TX3 izgleda kao skroz OK izbor.

Ja bih na tvom mestu probao taj TX3 (il nesto slicno) bez venta u pasivnoj varijantu, ako ne ide puno temp ne vratis vent i libo te. 25w je bas sica :)

Ne mozes da uzmes Tower hladnjak i da ga probas pasivno. To jednostavno ne ide bez obzira koliko je mali potrosac u pitanju(sem kada su u pitanju ekstremno mali potrosaci).

Ako hoces pasivno trazi u oglasima Thermalright HR-01, HR-01 plus ili HR-02, CoolerMaster Z600(on moze da hladi i mnogo ozbiljnije procesore pasivno) ili Scythe Orochi, mada svi zauzimaju puno prostora i savetujem ti da dobro razmislis pre nego sto odes pasivno zato sto je maloprespomenuti TX3 izuzetno tiho, a dobro resenje.

Ako ti je montaza TX3 problem onda trazi po oglasima bi trebao za 15 do 20e da nadjes OCZ Vendetta 2 ili OCZ Gladiator MAX koji se kace na socket bracket(plastiku na koju se kaci box) i koji oba imaju 120mm fan pa samim tim i bolje performanse.

Poslednja izmena:
Pa ne znam za TX3 ali 25w moze da hladi bilo sta tolike velicine samo ako nije izolovan sa strane plastikom i sl. Npr moj Xigmatek Gaia bi to ladio bez venta

Ako ima neki polovnjak Z600. On moze pasivno na taj procesor (a i mnogo jaci). Od toga nemas tise. Od aktivnih, OCZ Gladiator MAX ima izuzetno tih vent

Poslednja izmena:
Vrh Dno