Šta je novo?

Jeftin a efikasan hard disk silencer?

gda

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2005
Poena
304
Jel ima neko nekog iskustva sa (internim) hard disk silencerima?
Kakav je ovaj COOLTEK, jel radi poso i koliko dobro?
REVOLTEC HARD DRIVE SILENCER?
Jel može neko da preporuči nešto jeftino a efikasno?

Koristim Scythe Hard Disk Stabilizer,platio sam ih 15 e nekom ko donosi stvari iz Nemacke.Sta znam nisu losi iako ne vidim neku ogromnu razliku sa i bez njih.

Ja imam CoolerMaster Cooldrive 6 , i pokazao se veoma dobar , s tim sto pored hladjenja , moze da upravlja sa 3+1 ventilatorom (taj +1 je u njemu). Jedino sto nije jeftin , ali postoji i verzija Cooldrive Lite , samo ne znam ima li ga kod nas

siki je napisao(la):
Ja imam CoolerMaster Cooldrive 6 , i pokazao se veoma dobar , s tim sto pored hladjenja , moze da upravlja sa 3+1 ventilatorom (taj +1 je u njemu). Jedino sto nije jeftin , ali postoji i verzija Cooldrive Lite , samo ne znam ima li ga kod nas

Dobro, a da li Cooldrive 6 (ili 5 ili 4) utišava disk?

pa utisava ga naravno ,e sad za koliko , ne mogu bas da ti kazem u decibelima , ali ako se seagate malo cuje posto je inace tih u cooldrive-u se ne cuje uopste . prvo posto je u kavezu a drugo sto je pricvrcen preko gunenih damfera vibracija i prekticno nema direktan kontakt sa hladnjakom oko sebe , sem preko ' gumene' folije koja predaje toplotu ...

znači ima gumene dampere?
mislio sam da ih ima samo Cooldrive Lite!
pa to mi i treba da utiša vibracije, tj. seek, kad glava harda radi..

koliko dampera ima? 6? po 3 sa obe strane?
jel svi Cooldriveovi imaju dampere?
na CM sajtu stoji da ih ima samo Cooldrive Lite, za ostale se uopšte ne spominje!

Da cooldrive 6 ima 6 dapmera , 3 sa po svake strane
za ostale modele ne znam , lite bi trebao da je iste konstrukcije samo bez displeja i bez kontrole ventilatora .
e sad cooldrive 6 nije bas jeftin

Nameracio sam za drugi disk da narucim ovo :
NB-X-Swing - for 1 or 2 HDD

Ako kupim i treci disk barem necu morati da kupujem i novi anti-vibe mehanizam.:)

Prilozi

• nb-xswing.jpg
    nb-xswing.jpg
    10.6 KB · Pregleda: 86
  • nb-xswing-2.jpg
    nb-xswing-2.jpg
    9.5 KB · Pregleda: 74
U slobodno 5,25" mesto, gde bi inace stavio optiku ili nesto slicno.

Du-ap-shu-ap... taman napisah odgovor kada i silver i djolez pre mene.... ostario sam :(

elem, cini mi se malo mnogo 20 jevr za 2 parceta lima i 4 gumice ....

Poslednja izmena:
djolez je napisao(la):
Nameracio sam za drugi disk da narucim ovo :
NB-X-Swing - for 1 or 2 HDD

Ako kupim i treci disk barem necu morati da kupujem i novi anti-vibe mehanizam.:)

ne izgleda loše...
ima za 20e, ni manje ni više?
gde?

malo nabudžena cena..

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno