Šta je novo?

Jedno pomalo retro pitanje

Zlatko_indult

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
301
Ploca SIS648, Procesor Intel P4 2,4 Socket 478, RAM 1GB, Graficka Sapphire RADEON X700 PRO, HDD0 WD 320 IDE, HDD1 Samsung 40GB IDE, Napajanje 350W. Moje pitanje je dali se isplati da se ovo overklokuje i koje rezultate mogu ocekivati. Posto dosad nisam to radio zeleo bi da probam sa ovom konfiguraciom pa i ako nesto zadimi da me ne boli mnogo.
Za MB nisam siguran dali je FX posto negde je daje kao FX negde ne i nisam siguran kako i dali moze da poddrzi SATA. Negdepise optional. Nema SATA konektore pa sam zato novi WD stavio IDE.
Hvala puno i svaki savet je veoma dobrodosao.

Ploca SIS648, Procesor Intel P4 2,4 Socket 478, RAM 1GB, Graficka Sapphire RADEON X700 PRO, HDD0 WD 320 IDE, HDD1 Samsung 40GB IDE, Napajanje 350W. Moje pitanje je dali se isplati da se ovo overklokuje i koje rezultate mogu ocekivati.
Pa sto da ne... Mozes ocekivati ~ 2,8-3,2ghz bez nekog preteranog cimanja...

Nema SATA konektore pa sam zato novi WD stavio IDE.
Pa kako si mislio da "podrzi" ako nemas SATA konektore!? Jedino resenje je pci-to-SATA adapter? >>> KLIK

Pa kako si mislio da "podrzi" ako nemas SATA konektore!? Jedino resenje je pci-to-SATA adapter? >>> KLIK[/QUOTE]

Mislio sam sa onim SIS180 PCI to SATA chipom ali sad je to zavrsena stvar, vec sam kupio IDE disk.

Nego dali neko zna kako da updatujem BIOS jer ovaj AWARD - 42302e31 ne daje nekih mogucnosti kolko ja mogu da vidim. Daje samo CPU speed: defoult ili 100, 133 i 200. Ako moze neki tutorial kako da se poigram sa ovim procesorom i dali ima noviji BIOS za moju plocu

Vrh Dno