Šta je novo?

Jedno poduze pitanje!!!!

Baker

Cenjen
Učlanjen(a)
23.03.2011
Poena
151
Pozdrav ljudi,jel moze neko da objasni meni,pocetniku, u cemu je razlika izmedju 128 bit i 256 bitnog interfejsa,i sta znaci taj takt memorije(npr 2200 i 4000mhz)..Posto sam gledao nesto po netu u vezi grafickih i naisao sam npr. na GeForce GTS 250 i GTS 450 pa se one razlikuju po interfesu i po taktu,a posto meni to bas nista ne znaci ja rekoh da pitam strucnjake...Nadam se da mnogo ne smaram... ,)

Koliko bita ima magistrala i koliko je brza memorija nakacena na magistralu (magistrala povezuje GPU i memoriju ) u direktnoj je sprezi sa kolicinom podataka koja moze da se razmenjuje ismedju memorije i GPU-a koji obradjuje te podatke i daje tebi sliku na monitoru. Sto je veci protok GPU lakse dise i moze da daje veci fps, to vazi za jake GPU-ove, slabim GPU-ovima to nije bitno pa se cesto stavlja manje sporije memorije i sece se magistrala ( ovo cesto ima veze i sa snizavanjem cene proizvodnje pa ne treba da se mesa ) Inace GTS 450 grafika je prvobitno predvidjena za 192 bit ali su je iskastrirali da bi snizili troskove, ona inace ima DDR5 memoriju koja je skoro pa duplo brza od one DDR3 ma GTS250 pa te dve grafike imaju slicnu propusnu moc, kako je GPU na GTS450 ipak nesto mocniji i manje se greje (veci OC ) prednost ide svakako njemu.

Vrh Dno