Šta je novo?

Jedno pitanje

Ilrathil

Čuven
Učlanjen(a)
29.05.2002
Poena
604
Zanima me koji program, jezik ili neznam ni ja shta moram da nauchim da bi pravio animacije na npr mom sajtu npr neke animacije za dugmice ili za glavni index itd...
Shta treba da nauchim ?

Hvala Unapred
Illrathil

flash animacije su ti najbolje za to male veličine a lepo izgledaju, a program koji možeš da koristiš za njih je ili Macromedia flash ili swfish 2.0 (aktuelna verzija) s tim što je swfish dosta lakši

za dugmice ti je potreban obican java skript, a za neke animacije macromedia flash

Da, flash ipak ima primat u tome, ali nemojmo da zaboravimo i obicni GIF animator, sa kojim mogu da se postignu neverovatni rezultati, a ne treba ti nikakav dodatni plugin da bi ih video u browseru.

flash je najbolje resenje. fajlovi nisu veliki a ne znam koji browser nema u sebi odgovarajuci plagin vec na startu.

za dugmice koji menjaju izgled kada predjesh preko njih potrebno je da koristish npr opciju rollover image u dreamweaver-u....

A koliko je tezak Macromedia Flash za ucenje i da li je potrebna knjiga ?
A swfish 2.0 jel ima na nekom cdu ? ili se skida preko neta
Za Gif animator ista pitanja ?

hvala
Illrathil

Za pocetak instaliraj Flash i prodji kroz sve Tutorijale koji idu uz njega, bice ti od pomoci.
Takodje za animirane dugmice odlican program je Ulead GIF Animator, opet da bi dobio sto bolje efekte u GIF Animatoru bilo bi pozeljno da poznajes Photoshop.

Nazad
Vrh Dno