Šta je novo?

jedno pitanje?

spouk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.09.2010
Poena
159
namjeravam da kupim novi kompjuter.Kupio sam dosta toga kao i5,ram kingston,plocu asus p7p55d,graficku imam ati 5850 ali ne znam kakav hard disk da kupim?Posto sam ispao iz svega ovoga odavno ,sjecam se da je bilo hard diskova sata 2.Da li ima sata 3 i da li podrzava moja ploca to ako ima?Ima nekih ponuda na pakomu ali ne pise sata 3.Kupio sam prije cetiri godine wd od 150 gb pa bih opet uzeo wd nekih 500gb.I da li ubrzava rad kompjutera inace sata 3?

Poslednja izmena:
prvo-o Boze,pakom! :D zar oni jos postoje?! tamo ne bih kupio pa da ne znam sta je..

ne podrzava ti ploca usb 3.0 kao ni sata 3.0.
zavisno od novca kupi hdd,nemoj green i slicne sporije varijante,po meni ti je wd blue optimum,mada s obzirom da ti je konfa super,
mozes i black,ili kupi neki ssd ako imas novca za sistem a green ili blue za storage.

Poslednja izmena:
solid state drive ili skraceno ssd, u ti bas si ispao iz it tokova.. gde ti zivis? Salim se to su diskovi koji nemaju pokretne delove vec su napravljeni kao memorije da ti najlakse objasnim da ne zalizm detaljnije. Odlikuje ih velika brzina pristupa pogotovo random pristup to ti je pristup "trazenja" kada treba pristupiti disku na razlicitim lokacijam memorije. dok kod starih je bilo razlicitim lokacijama diska...Ako imas para onda ta varijanta normalno oni su poprilicno skupi tako da bi ti sluzio samo kao sistemski disk a obican neki uzmes kao storage.
evo ti link da vidis razliku:
http://www.youtube.com/watch?v=dqnL3jX3dik&feature=player_embedded#at=32

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno