Šta je novo?

Jedno pitanje. Besumno kuciste.

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Dosta sam se naslusao o "besumnim" kucistima i ispade da nijedno nije bas besumno.

Da li zaista, ne kod nas nego bilo gde na netu, postoji u prodaji kuciste koje mi se uopste nece cuti? Znaci da mi se cuje npr. koliko i Yamaha pojacalo koje mi stoji pored kompa, a to znaci nimalo.

poz

Poenta u celoj prici je sto koliko god para da ulozis (a trebace ti dosta) ostaje jedna komponenta koju ces uvek cuti (nekad manje nekad vise) a to je hdd :)

Za sve ostalo imas pasivna hladjenja ali uglavnom kosta dosta.
E sad nacice se neko kompetentniji da me dopuni :)

pa sad baš ako imaš neograničen budžet onda možeš da uzmeš i flash hdd koji se sasvim sigurno ne čuje dok radi.

Tesko ces postici besumnost, pogotovo sa klasicnim masinama. Postoje besumna kucista za EPIA tip maticnih ploca kod kojih je izvedeno hladenje preko pasivnog hladnjaka sa strane. Jedan od proizvodjaca takvih sistema je HUSH pa mozes pogledati sta oni imaju u ponudi.

Dosta sam se naslusao o "besumnim" kucistima i ispade da nijedno nije bas besumno.

Da li zaista, ne kod nas nego bilo gde na netu, postoji u prodaji kuciste koje mi se uopste nece cuti? Znaci da mi se cuje npr. koliko i Yamaha pojacalo koje mi stoji pored kompa, a to znaci nimalo.

poz

Sta ce ti to u zivotu, hdd ce se cuti pa ce se cuti, gledaj da dovedes sve ostalo na nivo ili ispod nivoa hdd-a tako sam barja uradio

A koja je tvoja kombinacija??? Koje kuciste, koji hladnjaci, kako...?

Kuca Chief LBX, hladnjaci TT BT vx utisan na 900 se ne cuje, graficka/ploca pasivno, imam i 92mm na hdd-u na 5V, i napajanje trenutno Enermax na 600rpm-a je u proseku. Sve zajedno se cuje isto kao i hdd, tj. ne cuje se, o hdd pricam kad je u idle-u.

Nazad
Vrh Dno