Šta je novo?

Jedno Pitanjce?

Nirvana

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2002
Poena
604
Evo ukratko, mozda ce nekima da zvuci glupo i smesno ali napominjem da nisam WEB dizajner i programer. Problem sledeci: sajt radjen u Dreamweaver-u 4 i ubacena su Flash dugmad, i kad se sve odradi o save-uje i ide se na offline pregled prezentacije IE 6 ne moze korektno da ucita stranicu nego javi gresku tipa server not found. Opera 6.01 doticne strane odnosno strane kroz koje se dolazi pomoce Flash button-a ucita bez ikakvih problema. U cemu je ovde fora da i IE 6 korektno prikazuje offline stranice na koje se dolazi pomocu Flash dugmica. Sajt nisam upload-ovao na net tako da ne znam kako se ponasa online.

Jedno pitanje za tebe?
Da li si kreirao site Site/Define Site, dao ime stranici a ne da ima onu privremenu oznaku, takodje Flash dugmici moraju da se snime u odredjeni folder odakle ce stranica da ih poziva. Ako si ove pripreme obavio mislim da neces imati nikakvih problema. Pogotovo ne u IE.

HAL je napisao(la):
Jedno pitanje za tebe?
Da li si kreirao site Site/Define Site, dao ime stranici a ne da ima onu privremenu oznaku, takodje Flash dugmici moraju da se snime u odredjeni folder odakle ce stranica da ih poziva. Ako si ove pripreme obavio mislim da neces imati nikakvih problema. Pogotovo ne u IE.

Site/Define Site sam odradio, takodje sam dao ime stranici. dugmice sam snimio u istovetni folder gde mi se uostalom nalazi cela prezentacija. Nije mi jasno kako Opera sve stranice prikazuje korektno a IE 6 nece, pa pre bi Opera trebala da pravi probleme sa Flashom nego IE 6. E, da u IE mi prikazuje putanju do doticne stranice otprilike ovako:
c:/ime foldera/index.html/button1.swf/stranica.html. Meni licno stavka button1.swf mirise na problem jer se ona u putanji koja se ucitava kod Opere ne nalazi. To znam da je u stvari flash button ali da li on treba tako da se vidi kod ucitavanja stranice ili ne.

Stvarno mi nije jasno, on Flash dugmice kada snimis dokument smesta u root, a putanja do te tvoje stranice mi je prilicno cudna, trebalo bi da glasi recimo C:\Ime_Foldera\index.htm naravno ako si sve odradio kako treba. Ne bi bilo lose da proveris sve jos jedanput, jer i ja koristim IE 6.0 i takvih problema nisam imao.

Vrh Dno