Šta je novo?

Jedno pitanjce u vezi licence windowsa

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Elem
Jedan prijatelj kome je neophodan Win a nije bas voljan da se "ujede" za ~100 EUR pitao me je moze li uz linuxa nekao da pokrene Win.Meni je palo na pamet Vmweare i da na njemu napravi Virtulnu masinu i da instalira neki win i "programe po izboru" pa da tako tera ono sto mu treba.E sad moze li to a da kad ne dodje inspekcija bude "daj licencu"? Posto je Virtalni racunar (odnosno ne postojeci) na njemu je i virtualni Win.Sta vi mislite o ovome, dal ovi "strucnjaci" mogu da provale o cemu je zapravo rec i na neki nacin to sankcionisu?

Dzoni_m je napisao(la):
Elem
Jedan prijatelj kome je neophodan Win a nije bas voljan da se "ujede" za ~100 EUR pitao me je moze li uz linuxa nekao da pokrene Win.Meni je palo na pamet Vmweare i da na njemu napravi Virtulnu masinu i da instalira neki win i "programe po izboru" pa da tako tera ono sto mu treba.E sad moze li to a da kad ne dodje inspekcija bude "daj licencu"? Posto je Virtalni racunar (odnosno ne postojeci) na njemu je i virtualni Win.Sta vi mislite o ovome, dal ovi "strucnjaci" mogu da provale o cemu je zapravo rec i na neki nacin to sankcionisu?

Pa najverovatnije ce da sankcionisu tako nesto, a da li mogu da provale u cemu je rec, videcemo .... :beat:

Windows instaliran pod emulatorom nije nikakav 'virtuelni' windows, odnosno vlasnika ne interesuje kakav hardver ili softver radi pod tim windowsom - ti koristis windows i tu je kraj price. Naravno da ti treba licenca.
Takodje ne mislim da se identifikacija koji OS si koristio ne radi samo tako sto ce neko sesti za tvoj racunar i preturati fajlove; ima i drugih nacina.

P.S.
Mislim da ce se pitanje licence malo lakse 'gutati' kada postane normalna distribucija oem verzija operativnih sistema (i drugog softvera).

ZoNi je napisao(la):
uzgred, i WMware kosta prilicno! ;)

To si potpuno u pravu.Ne znam da li mozda ima neki besplatan ali nije ni bitno, ovo je nesto sto mi je prvo palo na pamet pa rekoh bolje da pitam posto nikad ne citam one gluposti samo spicim OK i voziii :rtfm:

Kosta valjda ko te tri windows licence...

Nazad
Vrh Dno