Šta je novo?

jedno / četiri

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Imam isti problem kao jedan drugi čovek,videh temu malo pre,
al mene zanimaju neka druga kućišta na koja sam suzio izbor:

1.Cooler Master Cosmos
326349.jpg

2.Cooler Master HAF 922
haf-922_angle.png

3.Thermal Take Armor+
thermaltake-armor-mx-black-case-vh8000bws-l.jpg

4.Thermal Take Kandalf
thermaltake_kandalf.jpg

Možda mi se najviše sviđa cosmos,al ni ova ostala nisu za bacanje...Šta biste vi uzeli?

Imam Cosmos i odlično je kućište, ali ako juriš neku žešću OC mašinu bolje ga zaobiđi. Kvalitet izrade je extra, prilično je tiho, ali od cable management-a nema ništa. Stvarno se vidi da je kvalitetan proizvod. Mesta u njemu imaš koliko hoćeš i rack-ovi za hardove su odlično urađeni. Takođe vodeno hlađenje u njega staje bez problema.

Ako hoćeš OC mašinu idi na HAF ili idi na Cosmos S.
Ako hoćeš kičericu idi na TT.

Poslednja izmena:
E da zaboravih da ti napomenem da Cosmos prazan ima oko 25kg. E sad zamisli kada u njega ubaciš ploču, 2 grafike, poteško napajanje, 2-3 HDD-a, vodeno hlađenje (u mom slučaju) i još po neku glupost težina se popne na min cca 35kg.

Još malo pa mi je potreban viljuškar da ka pomeram po stanu.

Ja bih ti preporucio ovo kuciste. Po mom misljenju ima bolje odradjenu prednju masku od prethodnog, izgleda robusno i elegantno u isto vreme :) . Inace mi je zelja da kupim ovo kuciste kad skupim novaca :) .

Jesu Stackeri zanimljivi i jedna od najboljih kućišta što se tiče provetrenosti i OC-a, ali ipak imaju i svojih mana. Jednostavno nisu namenjena istoj ciljnoj grupi kao Cosmos 1000. Sklapao sam par mašina u njima i jedna od najvećih mana im je kavez za HDD-ove, kao i pozicija napajanja (koje je na vrhu), *** ipak su to kućišta koja su projektovana pre 6-7 god. Takođe lim je izuzetno tanak i lako se krivi. Naravno to su sve samo sitnice. Ko stalno nešto prčka po kompu, vadi i vraća matičnu odlično će mu poslužiti bilo koji Stacker, dok na Cosmosu ako treba da vadim ploču moram ceo komp da razvalim. :)

Ali sa druge strane Cosmos je napravljan da bude izuzetno tiho kućište, mada i ono dosta zavisi od ventova na njemu. Ventovi koji fabrički dolaze uz njega i nisu nešto tihi, mada kućište dosta menja zvuk koji dopire iz njega (produbljuje ga), dok na Stackeru ako imaš i jedan loš fan (grafička npr.) ima da se čuje u 3 pm.

Nazad
Vrh Dno