Šta je novo?

jedna noob tema...

hugoboss

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
304
ovaaaako... hocu da uradim format diska ali ne znam kako... pokusao sam na "seljacki" nacin da formatiram preko run-a (ono "format c:"), ali ne ide... imam kompletan disk, dakle ne izdeljen (particioniran). skinuo sam hirens boot cd 9.2 ali nemam pojma sta od onih programa da koristim za format... znam da treba da se nareze kao bootabilan cd i da mi se dize sys prvo sa cd-a, ali nije mi najjasniji princip sta posle toga...:crash:

help! pliiiiiz??? :S:

Pitanje: sistemski disk ili su samo podaci u pitanju?

Ako je sistemski, onda verovatno hoces da reinstaliras sistem, kada pokrenes setup windowsa, imaces opciju da formatiras disk.

Ako nije sistemski, onda mozes desni klik na taj drive, pa Format...

Pitanje: sistemski disk ili su samo podaci u pitanju?

Ako je sistemski, onda verovatno hoces da reinstaliras sistem, kada pokrenes setup windowsa, imaces opciju da formatiras disk.

Ako nije sistemski, onda mozes desni klik na taj drive, pa Format...

Ja na taj nacin radim ,znaci kad ubacis win u dvd-rom i pokrenes instalaciju pitacete izmedju ostalog da li zelis da formatiras particiju/e,ako zelis kliknes Yes i to je t😵ve ostale kao sto rece RATM moze i iz Wina.Pozz

znaci opusteno bez hirens-a mogu da formatiram? uuu extra, dosta olaksava...

pa ja bih radije formatirao hard... sve mi je bilo na njemu i instalcija windowsa a posto je hard ceo tj bez particija, ono sigurnije mi je da pocnem od nule da instaliram sve ostalo pa i win, office itd... da se oslobodim ostalih gluposti koje mozda antivirusi ili spyware programi nisu videli...

Pa hirenes sluzi da olaksa a ne da oteza no posto si pocetnik razumem sta oces da kazes 🙂

i poceo je prvi problem...

namestio sam da se sys dize sa cd-a... boot-ujem ga ja sve lepo, al ne mogu dalje ni makac... kaze da ne vidi da je hard povezan sa kompom i trazi mi da ubacim disketu sa drajverima, koju nemam...na zalost nemam niti jedan floppy disc pa ne mogu ni da ubacim nista sa drajverima. jedino bi moglo mozda preko usb-a ali posto sam noob to su samo pretpostavke...

sta sad? sta dalje?

pa imas sata disk i trebaju ti driveri
trebalo je da ih dobijes uz hdd valjda
ako imas fdd uzmi od nekog disketu i snimi drajvere a ako si windows obriso skini kod njega drivere i snimi na flopy
usb nece da moze u tom delu instalacije da posluzi

Poslednja izmena:
evo nasao sam drivere za sata diskove na cd-u koji sam dobio uz plocu... sada ih upravo instaliram i nadam se da ce to biti dovoljno i da nece biti potrebe za fdd-om... javljam sta bi

Pa eto
i ja se cudio kako da nemas drajvere

hvala vam svima na odgovorima i pomoci... stvar je resena, a ja sad odoh da punim komp junk-om! 😀

poz!

Nazad
Vrh Dno