Šta je novo?

Jedna jeftina konfiguracija za wireless...

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Ok, evo ovako. Treba mi jedna masina koja bi radila dan-noc na Linuxu i koja bi mogla da skida sa neta non-stop. Znaci neka "budget" varijatna ili "kanta" od kompa na 300Mhz-a ili slicno (do 500Mhz-a max!). Iskreno nemam pojma ni koji Linux da stavim niti znam da ce da radi. Video sam neke ponude kod Bozic & Sons, ali ko to uopste kupuje kod njih :D Na vas je da prosudite koliko bi to sve kostalo, ako ima nekih ponuda, slobodno na PM!

Pozdrav,
Dorry

P.S. Samo nemojte komentare tipa "stedi pare, pa kupi neki Sempron, itd." :mad:

Bolje bi ti bilo da potrazis neku polovnu Duron ili neku tualatin varijantu bez nesto posebne opreme jer na te starije Bozic&Sinovi masine ne mozes da prikacis ni jedan disk jaci od 20GB, a verujem da ce ti trebati veliki disk na toj masini ako ce non stop da se skida sa neta.

Mada, te brand masine su uglavnom jako tihe (izuzev njihovih hard diskova koji drljaju nevidjeno) pa su kao takve idealna "all-day-silent-download" varijanta.

Cene sa rezacem (koji ce ti verujem isto trebati) se krecu od nekih 100-tinak EUR pa na vise....

100EUR je puno sem u slucaju "masine" za SAT download.
Za WI-FI ili kablovsku vezu dovoljna je P2 za 50-ak EUR.
Preporucio bih INTEL - neki P2 350-400MHz.
128MB RAM-a,HDD 20GB,2 mrezne kartice i dovoljno.
( " Kostur " - kuciste,ploca (integrisan VGA,SB ), procesor,LAN se moze
naci za 15-ak E,RAM -10,HDD -15 ,tastatura i mis )
Sa kompjutera koji sluzi za svakodnevne potrebe provuce se mrezni kabl do P2 i pomocu Remote Administratora se kontrolose,bez potrebe da se na njega kaci monitor i da se zafrkava sa rezacem i prenosom podataka na CD-u.

Dovoljno je malo pogledati oglase
www.pcberza.co.yu
www.halooglasi.co.yu
i naravno www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=27

Neka polovna konfiguracija oko 50 evra bi mi odgovarala bez tastature i monitora (to imam), po zelji sa HDDom od 10 ili 20 sa mreznom karticom, bez CD rezaca (@Srga: Koj ce mi to, kada imam UTP kabl, a na drugom kompu i DVD i CD rezac :) ), sa nekih 300-MHz-a P2, ram nije bitan... Pozeljno je da radi na Linuxu (drgu ce da mi podesi), samo ne znam koji Linux...

Proverio sam PCBerzu, kod njih sve od 65 evra pa nagore, u halooglasima nema bas nekih ponuda, a na bench sve polovne konfiguracije preko 100 evra...

ja sam imao tu brand name masinu p2 450mhz (IBM) i nema sta nije radila a extra je tiha. Mozes da je nadjes u oglasima samo budi uporan. Jedino sto neces naci disk veci od 10gb (ako i toliki). Uzmi je slobodno, neces se pokajati.

Ako tragas za polovnim brand masinama evo ti par firmi kod kojih mozes da kupis racunar za ispod 100e :

Bozic@Sinovi
DS Procesor
GAT Group
...

Za telefone samo zaguglaj - samo ce ti se kasti ;)

evo ja pratim par dana oglase i nikako da nadjem plocu za celeron 850 a tek sto
sasa022 je napisao(la):
( " Kostur " - kuciste,ploca (integrisan VGA,SB ), procesor,LAN se moze
naci za 15-ak E,
ovoga nema

Nazad
Vrh Dno