Šta je novo?

Jedan ovako,drugi onako

spaad

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
375
Meni je ovoliko dovoljno,ali mi nije jasno kako razlika,ili nesto nisam odradio kako treba.:wave:

Prilozi

• untitled0.jpg
    untitled0.jpg
    350.6 KB · Pregleda: 125
Mnozioc od e4500 je 11, windows konta vrednost fsb-a puta janveca vrednost monozioca kao kolk procesora ;)

shto ce reci 11x300=3300

Da ne bi dolazilo do obaranja frekvencije kada procesor nije opterecen, potrebno je da u biosu stavke "C1E Support" i "Intel SpeedStep" postavis na "Disabled". U zavisnosti od verzije biosa, ove stavke mogu biti drugacije oznacene, a mozda i nisu obe prisutne.

Da ne bi dolazilo do obaranja frekvencije kada procesor nije opterecen, potrebno je da u biosu stavke "C1E Support" i "Intel SpeedStep" postavis na "Disabled". U zavisnosti od verzije biosa, ove stavke mogu biti drugacije oznacene, a mozda i nisu obe prisutne.
Sto bi to radio sem kada juri max klok (koji, btw nije upotrebljiv za 24/7)? Kada pokrene bilo sta, mnozilac ce da se poveca i sve sljaka normalno.

Nisam rekao da je obavezno, kako ko voli tako i drzi i oko toga se necemo raspravljati, samo objasnjavam coveku zasto se pojavljuje razlika i kako da je ukloni - ako zeli, naravno.

Ma opusteno, inace po meni, jedini nedostatak C1E/EIST funkcija je obaranje napona pa klok moze da bude nestabilan. Kod mene, primera radi, kada sam to poiskljucio stigao sam do 4,2 GHz. To je bilo pri naponu, cini mi se 1,3V ili nesto manje. Znaci moze jos, samo nemam cime da ga hladim.

Vrh Dno