Šta je novo?

Jedan glupi problem :(

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav.

Poseduje BTC tastaturu sa n+1 multimedijalnih tastera 😀 i 2 operativna sistema - Windows 2000 Pro i Windows 2003 Workstation.
Pre mesec dana primetio sam u Event Vieweru Windowsa 2000 WARNING sledece sadrzine:

The device sent an incorrect response(s) following a keyboard reset.
Source: i8042prt

I tako prilikom svakog boota. Naravno ignorisao sam to. Postoje drajveri za tastaturu koji se posebno instaliraju da bi mm tasteri oziveli. Medjutim, kada sam stavio Windows 2003 Workstation, neki vrag me naterao da u Account opcijama postavim obavezno upisivanje sifre prilikom logovanja 🙁 E sada, sta je problem? Problem je u tome sto kada prodje stanardna boot sekvenca i pojavi se prozor za upis sifre i username-a, iskoci poruka o gresci (ista kao ona gore) i tastaura ne radi. Krajnje cudno....

Da li iko ima ideju za ova glupi problem, jer ne mogu uci u WIndows 2003 Workstation 🙁 ?

Jesi probao da sa nekom drugom tastaturom
udjes u win i onda instaliras drajvere za tu tvoju?

Izgleda da je to jedino resenje 🙁 Za Windows 2003 ne trebaju drajveri, vec postoji jedan servis koji ukljucuje MM astere sto je mnogo dobro.

Resio sam problem. Prikacio sam drugu tastaturu (Microsoftovu sledeci logiku MS mis, MS tastatura, MS sistem 😉) i sa njom nije radio. Fora je u tome sto se drajver za tastaturu UOPSTE nije ucitavao i ona nije radila. Medjutim, kada sam dva kljucna fajla iskopirao u system32 direktorijum iz WIndowsa 2000 sve je proradilo ;-)

Nazad
Vrh Dno