Šta je novo?

Jedan gadan problem i molba za savet.

perhaelo

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2003
Poena
609
Ovako stoji stvar. Jednom mom prijatelju je usao gadan virus ...mislim da se zove Love ili tako nesto. Anyway , sistem je u nemogucnosti da se podigne.
Ja sam mu ponudio da mi donese hdd da ga ja prikacim kao slave pa da ga ocistim od virusa.

Moje pitanja su : 1.jer ovo sigurno jer ne bih zeleo da se i meni zarazi racunar?

2. Postoji li bilo koji drugi nacin da se otkloni virus.

Napominjem da se prilikom bootavanja kako je meni on opisao pojavi srce i da tu stane.

Poslednja izmena:
Mislim da bi prvo trebalo ustanoviti sta je tacno u pitanju, mnogi virusi imaju rec Love u nazivu, recimo od najnovijih Lovesan i LoveLetter, ali se nijedan od ova dva ne manifestuje tako...

Da li moze barem da bootuje u Safe mode ili u DOS ?

Namesti kod sebe da se antivirus pali sa windowsom. Onda stavi njegov hard i skeniraj. Ovo sam radio nekoliko puta i ni jednom se nisam "zarazio". Jednom je bio pokušaj da "intruder" upadne na moj hard i, naravno, nije uspeo.

Virusi uglavnom napadaju fajlove na boot particiji zarazenog hdd-a. Malo verovatnoce ima da ukoliko ga nakacis kao slave zarazis i svoj hdd (ipak postoji rizik).

Inace postoji CD po nazivu Hiren's BootCD. Moze se skinuti sa neta kao Iso img. Inace ceo img je nekih 20-30MB. Korisna stvar za ovakve i slicne probleme.

Vrh Dno