Šta je novo?

Jedan dobar i jeftin punjač

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
955
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Ajd da skrenem pažnju onima koje to zanima. Pišem pod ovom temom jer mislim da korisnike digitalnih fotoaparata to najviše zanima.

U NS odnedavno ima da se kupi univerzalni punjač za NiCd i NiMh baterije sjajnih karakteristika i povoljne cene. To je inteligentni punjač što znači da pravilno puni baterije bez obzira kojeg su kapaciteta. Ima i mogućnost pražnjenja baterija (sjajno za NiCd baterije). Kolega ga je otvarao i u njemu se nalazi kompletna logika za pravilno pražnjenje i pravilno punjenje baterija koja radi na dV principu (kome to nešto znači zna da je to idealna logika za određivanje trenutka potpuno napunjene baterije i prekida punjenja što produžava radni vek baterija). Može da puni 4 ili 2 baterije AA ili AAA formata a 4 baterije od 2100mAh puni za nešto više od 5 sati. To je jedini punjač koji za te pare nudi automatski režim punjenja baterija različitih kapaciteta. Dimenzije nisu preterane.

Marka je Sun Power a cena je 770 din. Ima ga u radnjama na Spensu i u Blic Shopu u hotelu Vojvodina u centru.

Valjda ovo neće neko ukloniti misleći da je reklama.

A kako da znam kad je napunio baterije, jel ima neki indikator ili nesto, jer ja vec drugi punjac kupujem i je***o ne znam kad je napunio baterije i sigurno cu ih pokvariti jer uvek stavim da se pune, ostavim 24 h, ali neznam kad da ih vadim, da li si se napunile, to me izludjuje, moram da uzmem neki koji prekine punjenje kad ih napuni, i koji pokaze da je napunio, da se ugase lampice ili nesto, jer na ovom mom uvek sijaju lampice, iako ga ostavim nedelju dana da puni, on ce da sija....!!
Ajde ako je neko probao ovaj punjac, jel OK, i jel ima u Beogradu, a ako nema, Nshappy mozes li da mi kazes tacnu adresu u NS gde ima, da mi burazer uzme...

Ima lampica koja svetli crveno dok puni pa pređe u zeleno kada napuni.
Ako počneš sa pražnjenjem baterije, lampica svetli žuto dok ne završi sa pražnjenjem, automatski počinje da puni i lampica tada svetli crveno i kada završi s punjenjem svetli zeleno.

Baterije od 2100mAh nakon što ih isprazni A70, punjač prazni još oko 20-ak minuta pa onda počinje sa punjenjem. Veoma korisno za produženje veka trajanja baterija.

Koristim ga već oko mesec dana i radi veoma dobro. Imao sam pre njega glupu Vartu gde sam morao da računam vreme punjenja.

A tvoj burazer ako je iz NS sigurno zna za mali shoping centar u hotelu Vojvodina u centru Trg Slobode 2. U njemu je Blic Shop. Tu ima da se kupi. Ima i na Spensu ali ne znam tačan naziv radnje. Videću pa reći do sutra.

Znaci kada napuni svetli zeleno, ali dali mogu da se pokvare baterije ako ih ja ne izvadim kad ih on napuni nego ostanu unutra duze vreme, znaci dali on samo pokaze da je napunio a i dalje puni, ili prestane sa punjenjem, pa one mogu da ostanu unutra dok ih ja ne izvadim.... ??? razumes, znaci sta ako prestane da puni u 3 ujutru, znaci ne moze niko da ih izvadi iz punjaca, zato mi treba neki koji ih ne sj**e ako ostanu u njemu duze vreme....
A burazer mi nije iz NS, nego tamo sluzi vojsku, ali znace valjda da nadje taj hotel Vojvodina, hvala u svakom slucaju...

Jao SOORRRYYYY!!!

Marka punjača nije SUN POWER nego CENTRALL POWER.

Moje ispirke još jednom ali eto, puno godina, piva i kafa pa čovek brka pojmove.

Evo obećavam, sutra ću dati tačnu oznaku modela, okačiću sliku samog punjača i ambalaže a radnje u kojima ima da se kupi su Batery Shop BLIC na Spensu i takođe Battery Shop BLIC u hotelu Vojvodina. Ima u još nekim radnjama ali je skuplji. Ide do 1000din.

Baterije ne mogu da se pokvare ako se ostave duže jer nakon prestanka punjenja (upali se zelena lampica) punjač prestaje da puni i počinje da gura malu struju održavanja baterije koja ne može da je ošteti (provereno i izmereno instrumentom).

CCC, a ladno bi burazer trazio SUN POWER... :smash:
Ajde molim te posalji sliku punjaca ili bar tacnu oznaku, mozda ima da se nadje i ovde u BG...

Tačna oznaka je Central Power MW8988 a evo i slike.

Prilozi

• MW8988.jpg
    MW8988.jpg
    137.4 KB · Pregleda: 481
Da li ima kontrolu punjenja za svaku ćeliju posebno?

Da, punjenje tj kontrola punjenja svake baterije posebno je vrlo bitna jer se one nikada ne trose jednako pa se kod punjenja u paru (mislim da je to slucaj i kod ovog punjaca) punjenje zavrsi kada se prva od dve baterije napuni, sto svakako nije ono sto vecina nas zeli. Da li puni pojedinacno mozes proveriti tako sto stavis samo jednu bateriju na punjenje pa ili radi ili ne, mada to cesto vidis i spolja ako svaka baterija ima svoju kontrolnu lampicu.

Imam ja jedan bolji, koji sam kupio na istom mestu... taj puni pulsnom strujom od 800ma, pa napuni 2100mah za <<3h... problem je sto mu je otisla neka logika i sad umesto da puni 4 odjednom puni samo 2, po dve |[ i to svejedno da li ih stavim levo ili desno, on puni 2 i tacka |>
a veci je i bio je skuplji (tj oko 30-eu) od ovog sto pominjete, a taj kvar mu se desio jedno mesec dana po isteku garancije |[
i onda kad ja kazem kako puno vise volim lion baterije za foto, tu me pljuju neki...

E ne preterujte. Za 770 din kontrola svake celije posebno!?!? Naravno da nema. Pune se sve 4 baterije u isto vreme i prekida se punjenje kada napon sve cetiri baterije vezane redno pocne da opada nakon dostignutog maximuma (sto je kod NiMh i NiCd znak da su napunjene). A ko baterije koristi npr. u fotoaparatu, koristi sve cetiri zajedno pa se u isto vreme i potrose. Ako neciji aparat koristi dve baterije, neka i puni dve po dve.
Pohvalio sam ga zbog povoljne cene koja je <10eur. Vecina slicnih nema nikakvu logiku za prekid punjenja. Ima i atest nekog naseg instituta u Nisu.

NShappy je napisao(la):
Marka je Central Power a cena je 770 din. Ima ga u radnjama na Spensu i u Blic Shop-u u hotelu Vojvodina u centru

Jel ovo Blic Shop ima neke veze sa Blic (dnevne novine) Shop-om ili se radi o nekoj Foto-radnji? Ako je ovo II u pitanju, ima li u beogradu da se pazari ovaj punjač?

u pitanju je lopovsko-foto radnja i to su na spensu cak jako neljubazni (srecom, ustedeli su mi 500din |>>), a u centru su daleko prijatniji za saradnju...
mislim da nema veze sa blicem, tj da nemate u bg, ali ne treba da ti bude posebno zao zbog toga... skoro sve sto oni prodaju moze malo da se prokopa po gradu i nadje za 20-50%! manje

Nema nikakve veze sa Blic dnevnim novinama. Punjac je ok sto nema veze sa ljubaznoscu prodavaca. (Da, na Spensu nisu previse ljubazni). Punjac ima da se kupi i na drugim mestima mada ga u NS nisam video za manje para. Verovatno ga ima i u BG u radnjama koje sa bave baterijama. U Beogradu su ovakve stvari generalno jeftinije nego u NS. U NS ga ima i u nekim fotoradnjama. Npr. Matrix u Radnickoj ulici (ne znam broj).

A da li sa central power punjacem mogu da punim i baterije preko 2100 mAh,zato sto je na kutiji samo naznaka do 2100?

Mogu da se pune baterije bilo kog kapaciteta. Kada je punjač proizveden, najveće baterije na tržištu su bile 2100mAh pa su tako i mapisali na kutiji. Bez problema njime punim baterije od 2300mAh.

BTW, tog centrall power nema više da se kupi ali ima neki Gema (Goma, Game... ...tako nekako) koji sam kupio drugarici i bio je odmah neispravan!!??!!?? Zamenuli su mi ga, radi ok, ali je nakon što sam ga otvorio, očigledno da je znatno lošije urađen od Centrall Power-a. Ima svu potrebnu logiku ali je napravljen kao na času OTO u osnovnoj školi.

Sta je sada aktuelno od punjaca u NS-u? Ima li nesto kvalitetno a za manje para? :)

Raasta je napisao(la):
Sta je sada aktuelno od punjaca u NS-u? Ima li nesto kvalitetno a za manje para? :)

Ima u batery shopu u Željezničkoj ulici neki TnB koji veoma liči na gore spominjani Centrall. Isti je samo sive boje. Oko 950din.

Central power je odličan punjač i prima sve kapacitete odreda , meri deltaV i kapacitet uopšte nije bitan što se tiče baterije.Baterije sa manjim kapacitetom će napuniti brže , a sa većim sporije , sve ostalo zavisi od baterije. Jedina mana je što se moraju puniti ili dve ili 4 baterije (odjednom) , to i ne smatram manom ako se uzme u obzir cena punjača. Govorim sa stručne strane , lično ga imam i koristim nešto više od godinu dana. Kvalitet izrade nije baš na zavidnom nivou ,ali tehničke karakteristike jesu.......prava kupovina.
Usput da kažem , što se prizvođača baterija tiče , ne preporučujem ništa osim GP , ali kupljene samo u prodavnicama (uz fiskalni račun) , pojavile su se kineske kopije na pijacama i naravno ništa ne valjaju.

Nazad
Vrh Dno