Šta je novo?

Jedan disk usporava drugi?

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
Cuo sam od jednog momka da je moguc slucaj da jedan disk usporava drugi ako su na istom kablu, a jedan je sporiji od drugog. Navodno, oba ce raditi brzinom sporijeg (odnosno protok podataka do CPU ce biti isti za oba diska). Da li je to tacno?

Tacno je kad prebacujes sa jednog na drugi - transfer ide brzinom sporijeg...Ako ti je win na velikom disku koji je ata133 recimo, a imas neki manji hdd ata33 na istoj grani u toku rada ti nece biti sporije...

Broz je napisao(la):
Tacno je kad prebacujes sa jednog na drugi - transfer ide brzinom sporijeg...Ako ti je win na velikom disku koji je ata133 recimo, a imas neki manji hdd ata33 na istoj grani u toku rada ti nece biti sporije...
A zar nece prilikom podizanja wina mnogo sporije da radi zbog toga koji je na ata33?Mene je to izludivalio

sirius je napisao(la):
Broz je napisao(la):
A zar nece prilikom podizanja wina mnogo sporije da radi zbog toga koji je na ata33?Mene je to izludivalio

Ne bi trebalo, valjda samo na pochetku detektuje HDD-ove ali dok "vuche" Win, radi samo HDD na kojem je instaliran...
ala sam srochio

sirius je napisao(la):
Broz je napisao(la):
Ne bi trebalo jer podaci idu sa brzog diska PORED (da se tako izrazim) sporog a ne KROZ sporog...malo je rogobatno ali je tako...

Vrh Dno