Šta je novo?

jdownloader na linuxu

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Evo sam se nakacio nekom na net ko ima 4 puta brze od mene protok, i sada me interesuje da li postoji za linux ovaj program, kako bi malo skidao :d
Inace onom ko je na 1024/128kbs mogu da kazem da je opaka ova brzina :D

Naravno da ima,jesi ti gledao uopste download sekciju na maticnoj stranici :D
Sve radi ok sem sto moras imati instaliran jre ;)

Instalirash javu preko synaptic-a i skines jd.sh skriptu sa jdownloader sajta.
Prilikom prvog pokretanja skripte, ona ce da skine sve potrebne fajlove i da se instalira.
Posle instalacije, istom tom jd.sh skriptom pokrecesh sam jdownloader.

ubuntu 9.10 dolazi sa OpenJDK javom instaliranom, tako da je verovatno dovoljno skinuti taj jd.sh i pokrenuti...
nervira me sto se instalira u home folder i sto sam se napatio dok ga nisam uglavio u starup applications (tj dok sam skontao gde je .jar zavrsio i kako da ga pokrenem)

E a gdje se intalira, tj. gdje je lokacija tog jar fajla jer ja isto ne mogu da najdjem sada njega i deinstalirao sam ga tako da cu morati sve ispocetka.

Dok Tucan ne dobije webUI mnogi su primorani da koriste jDownloader.

Pa ako Tucan koristish na masini koju koristis svakodnevno ne bi trebalo da ima mnogo razlike u odnosu na jdownloader.
Tucan imas u repository-u i instalira se vrlo jednostavno.

Ja imam dedicated masinu za DL i koristim Web Interface za dodavanje novih downloada, a Tucan josh ne podrzava Web pristup pa sam prinudjen da koristim jDownloader.

zna ovaj mad svasta |) sad cu probati ove progije, ako je neki 30% ko jdownloader, ja srecan... mozda mu i webgui oprostim...
jdownloader trash se instalira u home, pa u skriveni .jd folder... pise to negde, ali treba pazljivo citati...

ma ne može tucan još uvek da menja JDownloader. Nisam video da može da se ograniči brzina downloada recimo, niti može da raspakuje arhive, ni da ugasi komp, niti podržava dovoljan broj hostova...

Probao i ja sinoc d4x je zamena za neki flashget/orbit isl, ne za jdownloader...
tucan je zaista daleko od jd-a... podrzava svega 10-tak hostera, nisam video da li zna sam captcha da prepoznaje... uglavnom neupotrebljiv... flashgot ga ne podrzava tako da su mogucnosti integracije sa ffoxom slabe itd...

ja slimrat koristim i mnogo je dobar lagan i vrši posao, a ako oćete nešto slično jdownloaderu a i više imate fatrat program koji isto dobro radi a nudi čak i više od jdownloadera :) a i mnogo je lakši od njega jer je QT applikacija :)

Gdje tacno se nalazi ikona za pokretanje jdownloader-a, ne mogu nikako da je nadjem
Da li se aktivira klikom ili desni taster /open with.
Moracu da predjem na ove alternative, a jdownloader moram nastaviti jer imam nezavrsenih stvari.

Jdownloader sam samo skinuo (zip), raspakovao u home i napravio prečicu u meniju ka bash skripti (sačuva se kao fajl, kome se dozvoli pokretanje) sledeće sadržine:

Kod:
#!/bin/bash
cd /home/sinisamars/JDownloader
java -jar JDownloader.jar

Naravno, može se pokrenuti i klikom na desno dugme na fajl JDownloader.jar i izborom "Open with Sun Java 6 runtime" ili
nešto slično, ako nije Sun Java...

Poslednja izmena:
sto se fatrata tice, tu pise samo za rapid? mislim ja paralelno vucem sa 5 hostera uglavnom i to samo jdownloader zna da odradi kako valja...

Nazad
Vrh Dno