Aca je napisao(la):De nadje tu vrhunsku opremu. :d Bezi bre od Technics-a, kad je pa to imalo nesto sto lici na dobar zvuk.
nesharm je napisao(la):S obzirom da je za dzabe....
audiofreak je napisao(la):@Aca:
Technics je imao najbolje dekove, RSB 100 je pojam za sve ostale dekove napravljene pre i posle njega. RSM 245 je takodje bio zakon uredjaj. Ako su umeli to da naprave valjda umeju da naprave i receiver?
@nesharm:
Ako je dzabe, niste te dakle ne kosta da probas, sigurno zvuci bolje od Creative, Altec Lansing, Logitech, Ozaki, Genius i ostale kompjuterske kozmetike.
Aca je napisao(la):Ti mora da se salis ili moze biti da nisi cuo za Nakamichi, Alpage Alpine, Teac, Tandberg i da ne nabrajam dalje firme koje su zaista pravile odlicne dekove. Ne kazem da je taj Technics los, ali daleko je od najboljeg. A ovde je rec o pojacalima koja su bila najgori krs u nizoj i srednjoj klasi.
audiofreak je napisao(la):Koliko se secam Teac je imao dobre trakase a dekovi im nisu bili nista narocito.
pantaNS je napisao(la):TEAC Z-6000 (kod mene vec skoro 20god, dbx, 92dB na metal kaseti, 30kg . . .
borjan je napisao(la):Zato nije ni cudo sto radim samogradnju Visaton VOX 300 (AL130,KE 25SC,TiW 250XS) koji ce biti remek delo za te vece pare.Odnos cena kvalitet je dobar,pogotovo sto ce se sve raditi polipropilenima,ma pozvacu vas da poslusate kad zavrsimo,za jedno 2-3 meseca.Jedni od najboljih zvucnika koje sam dosad cuo su bili mali zvucnici sa Scan-Speak komponentama(oko 30l),gde je radjena drvenarija - perverzija,sa godovima drveta u nekih 20-ak slojeva,nesto poput Stradivari rucne izrade,to je zvuk da se smrznesh,mada cekam uskoro da cujem 3-sistemske kutije od istih komponenti.Dynaudio,Scan-Speak,Seas su vrh,pa onda idu Vifa-Visaton,Peerless itd...Pricam za ono sto se mozes naci kod nas.Pozdrav
borjan je napisao(la):Ti prijatelju,prvo pogledaj sta si i koliko dela ostavio iza sebe u zivotu,pa onda mozesh da prozivash druge.
borjan je napisao(la):>>Stani, zar ti nisi onaj cuveni samograditeljev sa audiofila.net koji je tvrdio da je napravio vrhunski HI-END zvucnik sa SAL drajverima<<
prvo,prozivanje ti je bash super,bash si me *****ao.te kutije jedu kao malu decu sve kutije u tom rangu,pa i vishe.Zasto ne reci da ako neko zna da radi sa SAL komponentama to moze mnogo bolje da zvuci nego neki JBL,Monitor Audio i sl.Ti prijatelju,prvo pogledaj sta si i koliko dela ostavio iza sebe u zivotu,pa onda mozesh da prozivash druge.Inace,mi smo prozvani od strane Notax-a,decka koji je sasvim ok,ali zivi u nekom svom svetu i malo se vishe zamerio mnogim ljudima u gradu,zato sto ide i pljuje tudje radove,a vrhunac njegove "karijere" je rad sa Monacor zvucnicima,koje su mnogi ljudi slushali i napljuvali.Ali ja nikad necu reci da je tacno ono sto sam cuo dok to i ja ne cujem,ne vidim,a ima tu i sujete i svega sto krasi DIY.Video sam svojim ocima da Boris "zna znanje" i mislim o njemu sve najbolje,ali ne moram se sa nim uvek sloziti oko svega.Npr. ovaj moj ortak Goran je napravio preko 50 kutija u zivotu,zna sve ljude od Sinise,Borisa,Dejana Dobrina iz dayens-a i 1000 jos ljudi,pa je malo neumesno da pricamo o njegovim mogucnostima.
Prijatelju,boli mene ***** da ja hvalim ono sto pravim vec sam ti rekao da je za te pare bolje nesto napraviti.Izvini ako sam ti previshe napljuvao kutije,ali uvek to gledaj kao stvar licnog ukusa,pa i ne morash da me slushas i cenish moj sud.Zvucnici koje pravim su mnogo,mnogo skuplji i nije mi neki cilj da o tome pricam ili se hvalim,vec samo da dam ljudima ideju da pocnu da prave i rade zvucnike.
audiofreak je napisao(la):Nakamichi Dragon mislis i tome slicno? Cuo sam i video, nisam odusevljen -- po mom skromnom misljenju to je prilicno izvikana sprava. Alpage nikad cuo. Alpine za kola mozda? Koliko se secam Teac je imao dobre trakase a dekovi im nisu bili nista narocito. Tandberg je ok.
borjan je napisao(la):Priznajem,brzo sam planuo,zato sto se sprdaju za SAL zvucnike na osnovu toga sto je bilo napravljentada su menjane sve skretnice,a Boris nije se udostojio da dodje da ih poslusa da cuje da sad sviraju bolje.Izmedju ostalog,jedino ih je on i cuo,pa ne vidim kako drugi mnogu toliko da pljuju te kutije,kad ih nisu imali prilike poslusati.JA cenim Borisovo misljenje,sve sto sam imao-rekao sam mu u privantim porukama,ali isto tako ne moram u svemu da se slazem sa njim,zar ne? Kao sto npr.mislim da je Monacor prosecan,da postoji dobar odnos cena-kvalitet,ali da su Visaton komponente,u hi-end klasi,znatno bolje.Ja smirujem strasti i zaista necu nikog da napadam,sve postujem i potrudicu se da smirim svoj agresivniji pristup.NPR.kad je neko pljuvao moje B&W zvucnike,nisam reagovao tako sto sam prozivao ljude,vec samo josh dosta toga dodao,jer sam i ja imao milion zamerki.
pozdrav svima
borjan je napisao(la):Prijatelju,boli mene ***** da ja hvalim ono sto pravim vec sam ti rekao da je za te pare bolje nesto napraviti.Izvini ako sam ti previshe napljuvao kutije,ali uvek to gledaj kao stvar licnog ukusa,pa i ne morash da me slushas i cenish moj sud.Zvucnici koje pravim su mnogo,mnogo skuplji i nije mi neki cilj da o tome pricam ili se hvalim,vec samo da dam ljudima ideju da pocnu da prave i rade zvucnike.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari