Šta je novo?

JBL R82 Radiance Series - '82

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Jel' zna neko nesto da mi kaze o zvucnicima iz naslova?
Ovo ce mozda glupo zvucati, ali da li se uopste moze napraviti poredjenje po nekim osnovama sa Wharfedale 8.2 ?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    74.7 KB · Pregleda: 1,048
  • 2.jpg
    2.jpg
    35.2 KB · Pregleda: 203
Hvala civi.
Vidim solidnu slicnost u vizualnom smislu sa tim Pionirima.

Ali ono sto mene zanima je kakvi su ti JBL-ovi? Imao sam prilike da ih cujem na jako losem izvoru zvuka, pa ne mogu da napravim predstavu sta je to u stvari?

Zato sam i zamolio za grubo poredjenje sa Diamondima. Zelim da znam da li da se upustim u experimentisanje sa JBL-om, da ih recimo kacim na svoj AVR da vidim pun potencijal.
Ne znam da li je vredno vremena i truda...

Poslednja izmena:
Taj visokotonac je iz cuvene monitor serije a i bas je dobro poznat , ja bih probao...

Niko nema nista da doda?

Tipa: "mani se tog JBL-a, mnogo je to losije od tvoje robe" ili pak: "ma JBL ima da pokida Diamonde na svakom polju..."...

:D

zavisi sta volis , srednje i visoke taj JBL ima garant bolje , mada ako ga poguras adekvatno mislim da dimondi nemaju sta da traze osim po izgledu...obrati paznju na sundjerasta vesanja i kako su zamenjena posto je verovatnoca da su original mala, ako se promasi tvrdodja mogu da zvuce skroz drugacije, mislim da na te basove ide 1.5
Inace visokotonac j eisti kao u ovim kutijama koje se smatraju za legende
http://www.audioheritage.org/html/profiles/jbl/l100.htm

Poslednja izmena:
zavisi sta volis , srednje i visoke taj JBL ima garant bolje , mada ako ga poguras adekvatno mislim da dimondi nemaju sta da traze osim po izgledu...obrati paznju na sundjerasta vesanja i kako su zamenjena posto je verovatnoca da su original mala, ako se promasi tvrdodja mogu da zvuce skroz drugacije, mislim da na te basove ide 1.5
Inace visokotonac j eisti kao u ovim kutijama koje se smatraju za legende
http://www.audioheritage.org/html/profiles/jbl/l100.htm

Izuzetno korisne informacije.

Zvucnici su NETAKNUTI, dakle u mint - fabrickom stanju, to sam 100% siguran ;)
Predpostavljam da im je vreme za zamenu vesanja samo ne znam gde to moze kvalitetno da se odradi... Mislim da sam negde na forumu naleteo na neki Gedzin post u kom spominje da zna nekoga ko se time bavi.
Jel mozda treba jos nesto da njima da se servisira (zbog starosti)?

Skretnicu bi trebalo proveriti , a visokotonac je ja mislim klasican, ako je sa ferofluidnim hladjenjem i to je zrelo za reparaciju (a nije bas najednostavnije)

Vrh Dno