Šta je novo?

Jbl L36, misljenje?

Meni na ovoj slici gde je zvučnik slikan blago s' desna deluje da je visokotonac malo udubljen.

Meni se cini da je cena za konkretno taj model malko jaca.

Ok, nasli smo jos jedan model pa ce sutra da pogleda. L46 za 230e

Gledaj ako mozes da nadjes jbl lx55.Moj drugar ih je kupio za 250 eura i odlicno sviraju.Kupio ih je preko sajta kupujemprodajem.com.

Pogledacemo nesto u narednih par dana, uglavnom svi postavljaju na kupujemprodajem.

Preporucite i meni nesto vec kad smo kod ove teme .. Trenutno slusam mjuzu na control 5 sta mi preporucujete sledece? Mada sam dosta kesa dao i za ove zvucnike..

@Nenad22, ja koristim LX44 jako dugo, i prilicno sam zadovoljan, ali licno mislim da je L serija u istoj klasi malo bolja. Sem toga, uzmi u obzir da imaju sundjerasto vesanje, pa automatski, zbog godista, ili im je vesanje vec promenjeno ili ih to ceka u najskorije vreme.
Inace, ja sam, zbog problema sa prostorom u stanu, nazalost planirao bas suprotno, da u dogledno vreme menjam LX44 za neke manje kutije koje mogu na zid :D

Nije malo bolja nego puno bolja, slusao sam dosta JBL zvucnika a trenutno imam JBL L96. Seriju L bi rado svakome preporucio pogotovu za rock, blues i jazz.

Ja jesam, ali je ta cena previsoka. Bas sam razmisljao da ih uzmem (cini mi se oko 400e da je bila ponuda) pre nekoliko godina, ali sam se ipak odlucio za Acoustic Research AR94. JBL su odlicne za rock i tvrdju muziku, ali AR me potpuno odusevio sa zvukom. A i dobio sam ih za upola manje novaca. Kada vam kazem da sam kao jedan zagrizeni audiofil (misleci na sebe:)) menjao zvucnike i pojacala na mesec dana (i to ne jeftina) i to radio nekoliko godina. Od kada sam kupio ove AR zvucnike i Revox B750 MKII batalio sam sve to, jer sam od tada apsolutno resio svoje potrebe za zvukom :)

http://www.tnt-audio.com/clinica/ar94rebuild_e.html

P.S. naravno jos sanjam da cu jednog dana imati ovo: http://www.tannoy.com/products/138/Prestige SE range brochure.pdf al snovi su snovi :)

Poslednja izmena:
Jeste cena previsoka, al mogu da ih nabavim za 400 i kusur evra sto mislim da je sasvim ok. Gledao sam malo i temu na hifiles forumu JBL L166 VS L90 i ne znam koliko je isplatljivo platiti za l 90 200-300e vise, tj da li se toliko dobija u zvuku i da li je ta razlika realna. Nisam slusao ni jedan ni drugi model, nisam imao prilike ali me je JBL L 100 oduvao.

pa pazi, ako zvuci kako valja tebi i ako znas da su ocuvane i ispravne, za te pare se isplati. Kod biranja zvucnika to su jedine 2 stvari koje treba da gledas, prestiz i tudja misljenja stavi na stranu. Ok je to cena, a kazem ti ako ti se dopadaju, i ako su ispravni i ocuvani to je sve sto trebada znas.

BTW na slici sa JBL je bas Revox pojacalo koje ja imam :) doduse sa jos "par" probranih revox komponenti. Tako da moras racunati da ti treba jako pojacalo, stara zverina kao taj revox moze iz vecine tih "lenjih" zvucnika da izvuce maximum. Zato nemoj da se zacudis ako ti JBL zvuce mnogo mrsavo kada ih nakacis na nesto slabije.

Poz

zato sto pise da im je osetljivost 90dB, ili zato sto ste probali da ih pogurate na slabije pojacalo.

Sve (klasicne) kutije iz te ere su dizajnirane prema jacim pojacalima, i sa njima (po mom misljenju) jedino zvuce kako treba. Nisam video da neko fura JBL na necemu slabijem od onog gore revoxa, a cesce je to i Mcintosh iz te ere (za srecnike preko bare). Moze njih da potera i slabije pojacalo (u smislu deklarisane izlazne snage) ako je muski napravljeno. Gurace njih i 10W pojacalo ako je posteno dizajnirano (class A ili slicno) ali mnogo je lakse naci "mazgu" iz te ere, i uzivati

Poz

Bas u tome i lezi problem , naci mrgu za relativno sitne novce nije problem , ali naci mrgu koja kontrolise velike membrane a pri tome i zvuci vec jeste i snaga ne znaci nista , te kutije jako vole zdravu rezervu STRUJE a ne snage i pojacala sa malim damping faktorom , sto u slucaju jeftinijih starijih pojacala nikako nije slucaj , no na greskama se uci lepo je kad ne ucis na svojim....inace mislim da je celokupna L serija precenjena na nasem a i svetskom trzistu , mada moram da priznam da imaju svoj smek , mada meni to nije hifi no ukusi su razliciti...

Poslednja izmena:
znam, nisam ni mislio na jeftinija starija pojacala (pomenux revox zar ne). A i pod jako, upravo mislim na mrcinu koja moze da kontrolise takve zvucnike, a ne na pojacalo koje je deklarisano sa ne znam koliko hiljada vati, a kada dodje do basa i kontrole, mrka kapa. Zato zabuna.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno